De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Face Unlock, beveiligingsupdate nu beschikbaar voor OnePlus 3 en 3T

Thomas Haenen
25 mei 2018, 10:01
2 min leestijd
Face Unlock, beveiligingsupdate nu beschikbaar voor OnePlus 3 en 3T

Hoewel de OnePlus 3 en 3T inmiddels bijna twee jaar oud zijn, worden ze nog altijd goed ondersteund door de fabrikant. Een update voegt enkele nieuwe features toe, waaronder Face Unlock.

Lees verder na de advertentie.

Face Unlock-update OnePlus 3 en OnePlus 3T beschikbaar

Bezitters van de OnePlus 3 en OnePlus 3T kunnen vanaf deze week een update naar OxygenOS 5.0.3 ontvangen. De nieuwe software wordt de komende dagen geleidelijk wereldwijd uitgerold, en is dus waarschijnlijk snel beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

Hoewel het versienummer suggereert dat het om een kleine update gaat, pakt OnePlus in werkelijkheid flink uit. Zo wordt Face Unlock toegevoegd, de mogelijkheid om je smartphone te ontgrendelen door je gezicht te scannen. Die feature introduceerde het bedrijf met de OnePlus 5T, maar is nu alsnog beschikbaar voor oudere smartphones van het bedrijf.

Face Unlock-update OnePlus 3

Ook worden de toestellen gelijk voorzien van de beveiligingsupdate van mei. Deze patch van Google biedt bescherming tegen alle bekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem. Tot slot voert OnePlus verschillende verbeteringen door aan de launcher, galerij-, bestandsbeheer- en weer-app. Zo kun je in de galerij nu foto’s sorteren op locatie, en is er een optie om alle grote bestanden te verzamelen in de file manager.

Zo werkt Face Unlock

Face Unlock is veiliger dan de standaard gezichtsherkenning van Android, omdat er ruim 100 gezichtskenmerken worden geanalyseerd. Om te voorkomen dat het systeem gemakkelijk wordt gefopt met bijvoorbeeld een foto, kijkt Face Unlock ook of je gezicht ‘leeft’. Dat klinkt raar, maar zorgt er wel voor dat de feature lastig voor de gek te houden is. Face Unlock is alleen niet zo veilig als de vingerafdrukscanner en kan daarom niet worden gebruiken met bijvoorbeeld je bank-app.

De OnePlus 3 werd in juni 2016 aangekondigd en ongeveer een halfjaar later opgevolgd door de 3T. Hoewel beide toestellen officieel niet meer verkrijgbaar zijn, kunnen ze anno 2018 nog prima mee. De telefoons hebben een krachtige processor, voldoende werkgeheugen en opslag en scherp 5,5 inch-scherm. Bovendien beschikken ze over de handige Dash Charge-functie, waarmee de accu vlot wordt opgeladen.

Het Chinese bedrijf introduceerde onlangs zijn nieuwste vlaggenschip, de OnePlus 6. Die is voorzien van een groter, 6,3 inch-scherm en een dubbele camera. Wel ligt de adviesprijs ook een stukje hoger. Waar je in 2016 slechts 400 euro betaalde voor de OnePlus 3, kost het instapmodel van de OnePlus 6 529 euro. Meer weten? Check de uitgebreide OnePlus 6 review.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu