Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Facebook 360 brengt panoramavideo’s naar Samsung Gear VR

Thomas Haenen
9 maart 2017, 9:18
2 min leestijd
Facebook 360 brengt panoramavideo’s naar Samsung Gear VR

Facebook heeft een nieuwe video-app uitgebracht voor de Gear VR. Met Facebook 360 kun je panoramafoto’s en video’s bekijken in virtual reality.

Lees verder na de advertentie.

Facebook 360 nu beschikbaar

Je verwacht het misschien niet, maar Facebook is één van de populairste platformen wereldwijd voor beelden in 360 graden. Het social media-netwerk claimt dat er inmiddels meer dan 25 miljoen panoramafoto’s en ruim een miljoen panoramavideo’s zijn geupload. Met de nieuwe Facebook 360-app voor Gear VR wordt het een stuk makkelijker om die video’s te bekijken zoals ze bedoeld zijn.

Facebook 360

Facebook 360 is opgedeeld in vier menu’s. Bij Explore krijg je de populairste video’s van dit moment, die door Facebook worden gepromoot. Following toont specifiek video’s van gebruikers die je volgt, terwijl je via Saved de video’s ziet die je op een ander apparaat hebt gemarkeerd als later terugkijken. Via de Timeline-optie kun je tot slot je eigen panoramafoto’s en -video’s terugkijken. Vanuit de app kun je foto’s en video’s liken, delen en erop reageren, net als in de ‘gewone’ Facebook-app.

Van de Gear VR zijn inmiddels miljoenen exemplaren verkocht, wat het de populairste virtual reality-headset wereldwijd maakt. Het apparaat werkt met een groot aantal populaire Samsung-smartphones, waaronder de Galaxy S7 en Galaxy S6. Het bedrijf kondigde recent een nieuwe variant met controller aan die waarschijnlijk geschikt is voor de Galaxy S8.

Vermoedelijk is de populariteit van de Gear VR niet de enige reden dat Facebook de app introduceert. Het bedrijf is namelijk ook de eigenaar van Oculus, het bedrijf verantwoordelijk voor de technologie achter de Gear VR. Dat maakt het een logische plek voor Facebook om zijn 3670-graden-video’s beschikbaar te maken.

Facebook 360 downloaden

Je kunt de Facebook 360-app gratis downloaden via de Oculus Store op je Gear VR of via onderstaande link. De app vereist zo’n 120MB opslagruimte op je smartphone.

Download Facebook 360 in de Oculus Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu