De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook neemt voortouw in augmented reality met cameraplatform

Erwin Vogelaar
18 april 2017, 20:41
2 min leestijd
Facebook neemt voortouw in augmented reality met cameraplatform

Facebooks augmented reality gaat een stuk verder dan filters voor bijvoorbeeld Facebook Stories. Tijdens een presentatie op F8 heeft Zuckerberg een nieuw cameraplatform onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Facebook augmented reality

Facebook is de afgelopen tijd druk bezig met augmented reality. Grotendeels door Snapchat te kopiëren in onder andere Instagram, Messenger en Facebook zelf. Dit blijkt echter maar de start van een uitgebreid nieuw cameraplatform dat volledig draait om augmented reality. Mark Zuckerberg heeft dit platform onthuld tijdens F8, het jaarlijkse Facebook-evenement waar de nieuwste plannen van het bedrijf getoond worden aan ontwikkelaars en andere geïnteresseerden.

We kunnen zelf nog niet met de nieuwe AR-technologie van Facebook aan de slag, maar ontwikkelaars wel. Het platform is voor hen opgesteld zodat ze creatieve dingen kunnen maken. Facebook hoopt dat ontwikkelaars naast fotofilters ook games, kunstprojecten en meer produceren. Met dit platform hoeven ze daar geen eens code voor te schrijven. Tijdens de presentatie toonden Zuckerberg en andere Facebook-medewerkers indrukwekkende effecten die veel verder gaan dan de filters die we tot nu toe kennen.

Het cameraplatform kan namelijk bijzonder goed zien waar digitale elementen geplaatst worden. Hierdoor kun je niet alleen de camera bewegen waarna de digitale elementen op hun plek blijven, maar de digitale elementen zijn ook nog eens bewust van de omgeving. Zo liet Zuckerberg een tafel met een kom zien, waar kleine digitale haaien omheen zwommen. In een andere video liet Zuckerberg zien hoe een hele kamer gevuld werd met digitaal water en skittles. In een derde demo toonde hij een enorm kunstproject, dat enkel zichtbaar was via de camera van een smartphone.

De technologie achter Facebook augmented reality is indrukwekkend. Hoewel het bedrijf wat laat op deze trend is gestapt, lijkt het nu al voorop te staan. Door ontwikkelaars toegang te geven aan deze technologie, kunnen er een hoop mooie dingen gebeuren.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu