‘Facebook maakt Snapchat-achtige app om content te delen’

Wouter Nijsen
26 april 2016, 9:09
1 min leestijd
‘Facebook maakt Snapchat-achtige app om content te delen’

Naar verluidt werkt een team van Facebook aan een nieuwe camera-app waarmee gebruikers foto`s en video`s kunnen delen. De app zou hiermee qua opzet lijken op Snapchat.

Lees verder na de advertentie.

`Facebook camera-app in de maak`

Volgens bronnen van The Wall Street Journal is de camera bedoeld om gebruikers meer en vaker foto`s en video`s te delen met anderen. Bij het opstarten van de applicatie wordt direct de camera geactiveerd, waardoor gebruikers – net als bij bijvoorbeeld Snapchat – gelijk beelden kunnen maken. Het is momenteel al mogelijk om een foto of video via de officiële Facebook-app te schieten, maar hiervoor moet de gebruiker meerdere knopjes aantikken.

Daarnaast zou de camera-app gebruikt kunnen worden om te livestreamen en deze beelden direct op Facebook te zetten. De app staat op zichzelf en moet er ook voor zorgen dat gebruikers meer content op het sociale medium delen. Het is echter nog de vraag of de applicatie er daadwerkelijk komt, aangezien er vaker berichten verschijnen over apps, maar die niet altijd worden uitgebracht.

Facebook bracht overigens al eerder een camera-app uit. Facebook Camera lanceerde in 2012, maar werd twee jaar later weer stilletje offline gehaald. Eerder deze maand werd duidelijk dat Facebook ook het delen binnen zijn officiële app aantrekkelijker wil maken. In de vernieuwde app staat de vraag `Wat ben je aan het doen?` prominenter in beeld. Bij het drukken op de vraag krijg je een kleurrijke lijst te zien met opties. Denk hierbij aan het schrijven van een update, het plaatsen van een foto, het maken van een live video of het inchecken bij een locatie.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu