Webgebruikers Facebook moeten overstappen op Messenger

Erwin Vogelaar
5 juni 2016, 14:32
2 min leestijd
Webgebruikers Facebook moeten overstappen op Messenger

Nadat het in de Facebook-app al jaren niet meer mogelijk is om te chatten, moeten gebruikers van de webversie binnenkort ook de Facebook Messenger-app downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook chatten

Facebook wil chat-app Messenger nu voor alle mobiele Facebook-gebruikers verplicht maken. Hoewel het via de Facebook-app al tijden niet meer mogelijk is om te chatten en je direct naar de Messenger-app gestuurd wordt, moeten ook gebruikers van de webversie van Facebook er aan geloven. Je kunt binnenkort onderstaande  melding verwachten als je wil chatten terwijl je Facebook in een browser op je smartphone gebruikt.

facebook chatten

“Je gesprekken worden verplaatst naar Messenger. Je kunt je berichten binnenkort alleen nog maar bekijken via Messenger.” Je kunt dit bericht nu nog wegdrukken en de app niet downloaden. Wanneer chatten in de webversie van Facebook echt niet meer mogelijk is, is op dit moment nog niet duidelijk.

De webversie van Facebook wordt nog door veel mensen gebruikt. Bijvoorbeeld door mensen die een toestel hebben dat de nieuwste versie van de app niet meer kan draaien. Ook kiezen mensen ervoor om de Facebook-app niet te installeren, omdat de app te belastend is voor de accu. Daarnaast  zijn er mensen die kiezen voor een alternatieve Facebook-app.

Toen Facebook de gebruikers van de Facebook-app naar Messenger stuurde, waren er al veel boze reacties en dat zal nu ongetwijfeld niet anders zijn. Volgens Facebook is deze zet echter nodig om de gebruikers ‘de beste ervaring’ te kunnen bieden. De app is recentelijk nog geüpdatet met nieuwe emoji. Het nieuwe design is nu verplicht, zodat je niet meer de Android-emoji kunt gebruiken.

Facebook Messenger downloaden

Nog niet iedereen heeft de melding op zijn toestel, maar dat kan niet lang meer duren. Wil je de melding voor zijn, dan kun je Messenger natuurlijk ook gewoon nu al downloaden. Dit kan door op onderstaande link te klikken. De app is uiteraard gratis.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu