Nieuwe Facebook Chrome-extensies maken delen en bewaren makkelijker

Lars Paymans
29 juni 2016, 9:05
2 min leestijd
Nieuwe Facebook Chrome-extensies maken delen en bewaren makkelijker

Voor fanatieke Facebook-gebruikers is het sociale netwerk voortaan altijd in de buurt. Met een nieuwe Chrome-extensie deel en bewaar je artikelen met een druk op de knop.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Chrome-extensies nu beschikbaar

In een blogpost legt het sociale netwerk het idee achter de Facebook Chrome-extensie uit. Delen en bewaren zijn de twee dingen die gebruikers het liefste zouden doen, en met de extensie moedigt Facebook dit gedrag alleen maar aan.

Zodra je de Share-extensie installeert, verschijnt er een icoontje naast de adresbalk in Chrome. Door hier op te klikken kun je direct de webpagina delen die je op dat moment open hebt. Een klein venster laat je nog wat tekst toevoegen, waarna je hem direct op je tijdlijn plaatst zonder dat je daar eerst Facebook voor hoeft te openen.

Facebook Chrome-extensies

De Save-extensie van Facebook doet eigenlijk hetzelfde wat apps als Pocket doen. Als je een artikel of website tegenkomt die je later nog eens wilt bekijken, kun je hem met een druk op de Save-knop opslaan. Hierdoor krijgt hij een plekje in de Saved-lijst in de Facebook-app, zodat je er op een later moment gemakkelijk bij kunt.

Het nadeel ten opzichte van een app als Pocket is dat Facebook deze artikelen gewoon opnieuw laadt in een in-app-browser, terwijl Pocket ze offline opslaat, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt lezen.

Facebook extensies downloaden

Dit overzicht met bewaarde artikelen vind je door in de app op `Meer` te tikken en vervolgens naar `Opgeslagen` te gaan. Behoorlijk goed verstopt dus, al zegt Facebook dat 300 miljoen mensen op deze manier hun online verhalen bewaren. Wij vinden het bewaren van artikelen in apps als Instapaper en Pocket wel  een stukje makkelijker.

De Facebook Chrome-extensies zijn te downloaden in de Chrome Web Store. De Share-extensie vind je hier  en de Save-extensie kun je hier downloaden.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu