Facebook Dating: 3 belangrijke verschillen met dating-app Tinder

Michel van 't Klaphek
6 augustus 2018, 12:54
2 min leestijd
Facebook Dating: 3 belangrijke verschillen met dating-app Tinder

Facebook Dating krijgt steeds meer vorm. Alhoewel de vergelijking met Tinder snel gemaakt is, lijkt die vlieger niet op te gaan. Dit zijn de drie belangrijkste kenmerken van de nieuwe dating-app.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Dating: niet hetzelfde als Tinder

Vroeger had je contactadvertenties, nu heb je Tinder. De wereld van online-dating is enorm en ook Facebook wil daar een graantje van meepikken. Facebook Dating wordt daarom momenteel getest door medewerkers van het sociale netwerk. Een enthousiaste Twitteraar heeft de eerste beelden bemachtigd. Dit zijn de verschillen met Tinder.

1. Geen aparte app

Facebook Dating krijgt geen aparte app. In plaats daarvan kunnen mensen in hun profiel een optie aanzetten waarmee ze aangeven ‘op zoek te zijn’. Vervolgens wordt er om wat aanvullende informatie gevraagd, zoals je gender.

Standaard kun je kiezen voor man of vrouw. Wanneer je op ‘Extra opties’ tikt, kun je echter ook aangeven transman, transvrouw of non-binair te zijn. In hetzelfde menu heb je ook de mogelijkheid om je datingprofiel af te schermen voor bepaalde Facebook-gebruikers. Je werkgever hoeft dus niet op de hoogte te zijn van jouw liefdesleven.

2. Facebook Dating doet niet hetzelfde als Tinder

Tinder staat bekend om het swipen. Valt iemand in de smaak? Dan veeg je naar rechts. Wanneer je verder niet geïnteresseerd bent, veeg je de foto naar links. Je kunt net zo lang blijven swipen totdat je een ons weegt.

Facebook Dating pakt het anders aan. Ten eerste kun je niet vegen. Je moet namelijk op iemands profiel ‘Geïnteresseerd’ aanvinken. Ten tweede kun je niet onbeperkt mensen blijven aanvinken. Dit heeft Facebook gedaan om ervoor te zorgen dat ‘singles bewust daten en waardevolle relaties opbouwen’.

3. Het is gratis

Is de ander ook in jou geïnteresseerd? Gefeliciteerd. Je kunt nu met elkaar het gesprek aangaan. Je wordt hiervoor uiteraard doorgestuurd naar Messenger. Facebook Dating is en blijft gratis en op het moment zijn er geen plannen om advertenties te tonen. Het is echter nog maar de vraag of dit ook in de toekomst zo blijft.

Het is nog niet bekend wanneer Facebook Dating uitrolt naar alle gebruikers. De dienst werd afgelopen mei aangekondigd tijdens de jaarlijkse F8-conferentie. Facebook ligt de laatste tijd onder vuur vanwege een privacyschandaal. De beurskoers nam daardoor een flinke duik.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu