Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo gaat de Facebook-app ervoor zorgen dat je meer deelt

Erwin Vogelaar
10 april 2016, 13:04
2 min leestijd
Zo gaat de Facebook-app ervoor zorgen dat je meer deelt

Er wordt steeds minder vaak iets persoonlijks gedeeld op Facebook. Het sociale netwerk is nu druk bezig om delen via de app aantrekkelijker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Facebook delen

Als je regelmatig Facebook gebruikt, kom je waarschijnlijk steeds minder persoonlijke updates tegen. De Facebook-tijdlijn wordt gevuld met memes, berichten van bedrijven en video’s. Tussen halverwege 2014 tot halverwege 2015 is er op Facebook 5,5 procent minder gedeeld, maar het aantal persoonlijke updates is maar liefst met 21 procent gedaald.

De vraag ‘Wat ben je aan het doen?’, wordt dus steeds minder vaak beantwoord. Dit blijkt uit een reportage van The Information. Deze trend zet zich ook dit jaar door, maar Facebook gaat de app nu aanpassen om hier wat aan te doen.

Facebook delen

Tijdens een Facebook Live-presentatie liet Mark Zuckerberg een nieuwe versie van de Facebook-app zien. Als je de app opent, krijgt je direct de updates van je vrienden te zien, maar in de bètaversie staat de vraag ‘Wat ben je aan het doen?’ prominenter in beeld, zoals ook op de website van Facebook het geval is. Bij het drukken op de vraag krijg je een kleurrijke lijst te zien met opties. Denk hierbij aan het schrijven van een update, het plaatsen van een foto, het maken van een live video of het inchecken bij een locatie.

Naast deze bekende opties, waren er in de versie van de app die Zuckerberg liet zien ook nog opties voor het delen van muziek, slideshows en gifs te vinden. Facebook zou hiermee de zoveelste app zijn die de mogelijkheid geeft om snel en makkelijk gifs te posten. Waarom we hier blij over zijn kun je lezen in onze lofzang voor de eindeloze mogelijkheden van de reactiegif. Niet al deze opties zullen uiteindelijk naar het publiek uitgerold worden, maar worden nog intern getest.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu