Facebook gaat de volgende Google Glass maken
Erwin Vogelaar

Nu de Google Glass hoogstwaarschijnlijk niet meer voor consumenten gaat verschijnen, is het aan Facebook om de volgende slimme bril te maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Facebook Google Glass

Tijdens de jaarlijkse F8 Developer Conference liet Facebook-ceo Mark Zuckerberg weten waar het bedrijf zich de komende tien jaar op gaat richten. Eén van die dingen is de slimme bril. Deze technologie komt niet uit het niets, maar is volgens Zuckerberg een logische  voortzetting van wat we nu met de Oculus Rift en Gear VR zien. Na de goede reacties op de huidige brillen, stelt Zuckerberg dat de brillen steeds kleiner en kleiner worden en dat we uiteindelijk iets hebben dat er uit ziet als een normale bril. Dat is het moment dat deze technologie een onderdeel kan worden van ieders leven.

facebook google glass

Op dit moment zijn de brillen nog behoorlijk lomp. Zowel met de Gear VR als Oculus Rift, maar ook de HTC Vive waar Facebook niet mee samenwerkt, moet je een flink apparaat op je hoofd zetten om virtual reality te beleven. In de toekomst hebben we normale brillen met dezelfde technologie. Uiteraard zal het met een normaal ogende bril voornamelijk om augmented reality gaan, waarbij computer-gegenereerde elementen aan de echte wereld toegevoegd worden via de glazen van de bril.

Voorheen was enkel Google serieus bezig met het creëren van een slimme bril. Met Google Glass werd er een extra schermpje aan een normale bril toegevoegd, waar allerlei informatie op getoond kon worden. Dit bleek toch niet ideaal en inmiddels lijkt het er niet meer op dat we de Google Glass ooit nog voor consumenten verschijnt.

Facebook Messenger bots

Naast deze toekomstvisie over slimme brillen gaat Facebook op dit moment al inzetten op bots. Het bedrijf laat ontwikkelaars gebruikmaken van een API om bots voor Facebook Messenger te maken. Dit betekent dat we in de toekomst steeds vaker zullen communiceren met bedrijven via chatbots. Dit is vaak veel handiger dan een formulier op een website of een telefoongesprek.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.