De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook groepen krijgen focus in volgende app-update

Erwin Vogelaar
7 mei 2016, 19:39
1 min leestijd
Facebook groepen krijgen focus in volgende app-update

Facebook zou graag willen dat we vaker groepen gebruiken in de Facebook-app. Daarom test het bedrijf een nieuwe functie.

Lees verder na de advertentie.

Facebook groepen

Groepen in Facebook is een manier om dingen met mensen te delen die een gelijke interesse hebben, of om een evenement te plannen. Op dit moment gebruikt ongeveer een miljard mensen deze functie, maar voor Facebook is dit niet genoeg. Daarom gaat het bedrijf groepen in de app aanpassen om de functie aantrekkelijker te maken. De focus ligt op de mogelijkheid om nieuwe groepen te ontdekken.

facebook groepen

Je eigen groepen vinden in de Facebook-app is nog niet zo makkelijk. Je moet naar de meer-knop om vervolgens naar onderen te scrollen om de groepen te zien. Die locatie gaat niet veranderen, maar wel wat je daar te zien krijgt. Specifiek zul je daar binnenkort een nieuwe ‘Discover’ knop vinden, wat in het Nederlands waarschijnlijk vertaald gaat worden naar ‘Ontdek’. Het idee is dat je hier 25 verschillende categorieën kunt bekijken met lijsten voor interessante groepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groepen over sport of educatie.

Het idee achter deze update is duidelijk: als gebruikers lid worden van meer groepen besteden ze meer tijd in Facebook. Alex Deve, product management director bij Facebook, stelt tegenover de International Business Times dat groepen een van de meest krachtige producten is. Niet enkel op Facebook, maar in de wereld. Het klinkt wat overdreven, maar of de mogelijkheid om groepen te ontdekken ook ons gaat aansporen om meer groepen te gebruiken zullen we in de komende weken zien als de nieuwe functie wereldwijd uitrolt.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu