De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn de 4 eerste hardwareproducten van Facebook’

Thomas Haenen
20 maart 2017, 9:15
2 min leestijd
‘Dit zijn de 4 eerste hardwareproducten van Facebook’

Facebook onthult binnenkort mogelijk zijn eerste hardware voor het grote publiek. De Facebook-apparaten omvatten onder andere drones en hersenscanners.

Lees verder na de advertentie.

Facebook-hardware

Binnen Facebook werkt een geheime divisie hard aan de eerste hardware van het bedrijf, zo claimt Business Insider. De divisie, die ‘Building 8’ heet, heeft verschillende producten in de maak voor de consumentenmarkt. Er wordt sinds een jaar in het diepste geheim gewerkt aan deze producten, maar de onthulling zou al snel zijn: volgende maand op F8, Facebooks jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie.

Facebook-hardware

Onder andere op de planning: een Facebook-drone. Het is onbekend hoe groot de drone wordt, waardoor we niet weten of het een geinige gadget moet voorstellen, of een geavanceerde drone met unieke features. Ook een camera voorzien van augmented reality-technologie staat op de planning. Daarmee zou je virtuele beelden in de echte wereld kunnen tonen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Pokémon GO.

Een ander project wordt geleid door een neurowetenschapper, die met een team werkt aan een prothetische arm die door je hersenen aangestuurd wordt. Een cardioloog werkt aan een vierde project, met een onbekende medische achtergrond.

Consumentenhardware

Aan het hoofd van de divisie staat Regina Dugan, die hiervoor het hoofd was van Google’s experimentele hardwaredivisie. Deze bracht ons onder Project Ara (modulaire smartphones) en Tango (experimenten met augmented reality). Facebook zou net als Google fors willen inzetten op veelbelovende technologie, maar met een iets grotere focus op consumenten. Binnen het team werken ook een groot aantal mensen met expertise op het gebied van productie en retail, die ervoor moeten zorgen dat de Facebook-hardware ook daadwerkelijk verkocht kan worden aan consumenten.

Er is in het verleden al vaker hardware verschenen onder de vlag van Facebook, maar dat was altijd in samenwerking met andere bedrijven. Zo verscheen enkele jaren geleden een smartphone met een aangepaste versie van Android waarbij Facebook centraal stond. Deze HTC First was echter geen groot succes. De Oculus Rift en Gear VR, twee van de populairste virtual reality-headsets, worden gemaakt door dochterbedrijf Oculus.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu