De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Duik in je Facebook-geschiedenis met nieuw ‘Op deze dag’-overzicht

Thomas Haenen
12 juni 2018, 14:36
2 min leestijd
Duik in je Facebook-geschiedenis met nieuw ‘Op deze dag’-overzicht

Facebook maakt het makkelijker om oude posts en vroege vriendschappen te herontdekken. Het bedrijf introduceert een vernieuwd ‘Op deze dag’-overzicht met meer herinneringen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Facebook Herinneringen-overzicht

Hoe graag we het soms ook zouden willen, Facebook is vaak niet meer weg te denken uit ons digitale leven. De kans is groot dat je inmiddels al vijf tot tien jaar actief bent op het sociale netwerk, en vele posts en foto’s hebt gedeeld. Om die goede herinneringen in de spotlights te zetten, heeft Facebook al een tijdje de ‘Op deze dag’-functie. Volgens het sociale netwerk wordt die functie meer dan negentig miljoen keer per dag gebruikt, en daarom introduceert men een verbeterd, uitgebreider overzicht.

Facebook Herinneringen

De ‘Op deze dag’-functie krijgt een eigen overzicht, door Facebook ‘Herinneringen’ genoemd. Open je het, dan krijg je eerst de bekende ‘Op deze dag’-posts voorgeschoteld, met berichten en foto’s die je op die dag in het verleden gepost hebt. Nieuw is een lijst met vrienden die je die dag hebt gemaakt, met automatische video’s en collages met de beste gedeelde momenten van je vriendschap.

Verzamelende video’s

Ook introduceert Facebook samenvattingen van herinneringen. Zo krijg je in het najaar misschien al je herfstige fotomomenten in een video te zien, terwijl de dienst met kerst je mooiste sneeuwfoto’s van voorgaande jaren bundelt. Als je al een tijdje het overzicht niet bekeken hebt, toont Facebook ook herinneringen die een paar dagen eerder verschenen zouden zijn.

Het ‘Herinneringen’-overzicht verschijnt binnen nu en een paar dagen automatisch op je Facebook-tijdlijn. In de browser op je desktop vind je een snelkoppeling naar ‘Op deze dag’ in de lijst met snelkoppelingen naast je tijdlijn. In de Facebook-app op je smartphone open je het menu door rechtsboven op de drie streepjes te drukken, en selecteer je ‘Herinneringen’ of ‘op deze dag’. Je kunt eventueel ook direct naar het overzicht gaan via deze link.

De Facebook-app is gratis en werkt op vrijwel iedere Android-smartphone. Downloaden kan via onderstaande link naar de Play Store.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu