‘Facebook Home en HTC Myst staan centraal op Facebook-event’

Redactie
1 april 2013, 12:33
1 min leestijd
‘Facebook Home en HTC Myst staan centraal op Facebook-event’
facebook home

Facebook gaat op 4 april een evenement organiseren, zoals we al schreven. Ook was al bekend dat Facebook een Android-variant gaat onthullen waarbij statusupdates en andere content van Facebook centraal staat. Inmiddels is meer informatie bekend: Facebook’s aangekondigde ‘new home on Android’ zal de toepasselijke naam Facebook Home krijgen. In samenwerking met HTC zal op 4 april het eerste toestel worden onthuld, de HTC Myst.

Dat zeggen bronnen die op de hoogte beweren te zijn van de plannen. Tijdens het evenement zal Facebook’s eigen Android OS centraal staan, dat diepe integratie van Facebook-diensten bevat. De apps Facebook Messenger, Photos en Contacts zullen standaard aanwezig zijn. Via Facebook Messenger kun je berichten naar Facebook-vrienden sturen, maar ook gewone sms-berichtjes.

Lees verder na de advertentie.

De HTC Myst, het eerste toestel dat Facebook Home ondersteunt, zou volgens de geruchten lijken op een iPhone 5 (dus anders dan de foto hierboven). Onder het scherm zit een homeknop, de overige knoppen zitten aan de zijkant. Het apparaat heeft een 4,3-inch scherm en is qua afmetingen ook ongeveer gelijk aan een iPhone 5. @evleaks deelde via Twitter de foutmelding “The version of Facebook for Android currently on this device needs to be upgraded to support Facebook Home”. Hieruit concluderen ze dat de naam Facebook Home wordt. Het wijst er ook op dat er een nieuwe versie van de Facebook-app voor Android wordt aangekondigd tijdens het evenement op 4 april. Verder wordt er gespeculeerd dat Facebook Home ook op andere HTC-toestellen beschikbaar komt, waaronder de HTC One.

Op 4 april om 19:00 uur Nederlandse tijd vertellen we je meer.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu