De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Facebook Home officieel in Nederland beschikbaar

Redactie
17 april 2013, 10:17
1 min leestijd
Facebook Home

Facebook Home is vanaf vandaag ook in Nederland te gebruiken. De variant op Android kan worden gedownload uit Google Play en vereist dat je Facebook en Facebook Messenger al hebt geïnstalleerd. Op het moment is Facebook Home wel beperkt tot slechts een aantal Android-toestellen: je kunt de app enkel installeren op de HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S III, Galaxy S4 en Galaxy Note II. Via een omweg kon Home al worden geïnstalleerd sinds 13 april, maar nu is de app officieel beschikbaar.

Door Facebook Home op je Android-toestel te installeren, verander je het uiterlijk van Android aanzienlijk. Het mobiele besturingssysteem verandert in een speciale variant toegespitst op Facebook, waarbij de nadruk wordt gelegd op je vrienden op het sociale netwerk. Sms’jes en Facebook-privéberichten komen in beeld met behulp van Chat Heads, waar je op kunt tappen om het bericht over je openstaande app te lezen en er op te reageren.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Home heeft een mindere nadruk op apps en draait vooral om je sociale contacten. Toch kun je apps in een aparte launcher bekijken en opstarten. Het ontgrendelscherm en je beginscherm bestaan uit schermvullende foto’s van je vrienden en familie op Facebook.

Alles uit Facebook halen?

Check dan onze grote special over Facebook Android, met allemaal tips en alles wat je moet weten over de app. Of lees onze laatste nieuwsberichten over Facebook.

Downloaden: Facebook Home (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu