De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lite-versie Facebook heeft 100 miljoen actieve gebruikers

Wouter Nijsen
9 maart 2016, 15:58
1 min leestijd
Lite-versie Facebook heeft 100 miljoen actieve gebruikers

Facebook meldt dat Lite, een lichtere versie van de Facebook-app, momenteel 100 miljoen actieve gebruikers heeft. Facebook Lite groeit daarmee harder dan zijn grotere broer.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Lite populair

facebook lite

Facebook Lite  is enorm populair. De app heeft in amper 9 maanden tijd 100 miljoen actieve gebruikers aan zich weten te binden. Een knappe prestatie, al is het succes vooral te danken aan de landen waar nog geen snelle internetverbinding beschikbaar is. De app is voornamelijk bedoeld voor opkomende landen, maar is ook prima in ons land  te gebruiken.  In een blogpost benadrukt Facebook dat met de Lite-app een grote doelgroep wordt aangesproken.

Facebook Lite is een versimpelde versie van de reguliere app  die enorm klein en licht is. Op sommige fronten werkt Lite beter dan de normale Facebook-app, omdat hij  efficiënter werkt, is ontwikkeld voor 2G-netwerken en minder data verbruikt.  Doordat de applicatie nog geen 1MB groot is en amper cachegeheugen opslaat, kunnen ook oudere toestellen de app vloeiend draaien. Daarnaast worden afbeeldingen in lage resolutie ingeladen om te voorkomen dat er veel data wordt verbruikt.

Meer over Facebook Lite

De afgelopen maanden zijn diverse features aan Lite toegevoegd. Zo is de app efficiënter wanneer er meerdere foto`s worden geüpload, start hij sneller op en zijn sinds kort emoji beschikbaar. De zogeheten `Play Later`-functie, die later dit jaar moet verschijnen, laat gebruikers video`s in de achtergrond downloaden.

Facebook Lite staat niet in de Nederlandse Play Store, maar is als apk-bestand te downloaden. Dat kan via deze link. Check ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Update: je kunt nu ook Facebook Lite downloaden in de Nederlandse Google Play.

Lees meer over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu