Facebook start uitrol Facebook Live in Android-app
Lars Paymans

Facebook denkt dat de toekomst van sociale netwerken bij livestreamen ligt, en daarom krijgt de Facebook-app een nieuwe knop voor Facebook Live. De uitrol ervan is nu voor Android begonnen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Facebook Live uitrol gestart

Begin april maakte Facebook in een blogpost bekend dat Facebook Live een prominente plaats in de app zou krijgen. Het Messenger-spraakballonnetje wordt opzij geschoven en komt naast de zoekbalk terecht, terwijl het Facebook Live-icoontje in dezelfde balk als je tijdlijn en notificaties komt te staan.

Door op dit icoontje te tikken open je een heel nieuw venster in Facebook. Deze aparte tijdlijn is gevuld met allerlei video’s, die de volledige breedte van je scherm in beslag nemen. Om het kijken wat prettiger te maken, krijgen de menubalk en knoppen een zwart kleurtje.


Foto’s: Mashable

Volgens Mashable bestaat deze Facebook Live-tijdlijn uit een mix van filmpjes die nu populair zijn, en video’s die bij jouw persoonlijke smaak aansluiten. Alle filmpjes worden automatisch afgespeeld, maar door te scrollen kun je dit tegenhouden. Zodra je een live video gevonden hebt die je bevalt, kun je hem aantikken om samen met andere kijkers erop te reageren. Op normale video’s kun je gewoon reageren zoals je dat altijd al gedaan hebt.

Voeg je interesses toe

Om wat orde in de chaos te scheppen kun je op de Guide-knop tikken. Hier kom je verschillende genres tegen, zoals wereldnieuws, films, kunst, politiek en tech. Klik op het plusje achter deze namen om deze aan je voorkeuren toe te voegen. Nu Facebook dit weet, zul je hier vaker video’s van tegenkomen in je Facebook Live tijdlijn.

Destijds was het nog onduidelijk wanneer we met Facebook Live aan de slag konden, maar nu blijkt dat de uitrol van de nieuwe feature gestart is. Zo schrijft Mashable dat de Android-app er ineens heel anders uitzag. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, durven we niet te zeggen wanneer jij er mee aan de slag kan. Houd je Facebook-app dus goed in de gaten als je benieuwd bent naar Facebook Live.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.