Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo gaat Facebook advertenties tonen op basis van je locatie

Rick van der Veer
22 september 2017, 9:13
2 min leestijd
Zo gaat Facebook advertenties tonen op basis van je locatie

Facebook toont je straks advertenties op basis van je locatie. Met de nieuwe opties krijg je straks reclame te zien van winkels of locaties waar je bent geweest.

Lees verder na de advertentie.

Facebook advertenties via je locatie

Adverteerders hebben nieuwe mogelijkheden gekregen van Facebook om ook je locatie te gebruiken om gepersonaliseerde reclame aan je te tonen. Je leeftijd, woonplaats en andere gegevens worden hier nu al voor gebruikt, maar straks komt daar ook je locatie bij. Bezoek je bijvoorbeeld vaak een bepaalde supermarkt, dan kan het zijn dat je van die keten meer posts in je tijdlijn te zien krijgt.

Facebook locatie-advertenties

De nieuwe locatie-advertenties variëren op basis van je gedrag. Als je een specifieke winkel vaker bezoekt, krijg je andere reclames te zien dan iemand die voor het eerst op die locatie komt. Ook worden patronen herkend. Ga je bijvoorbeeld vaak naar sportwinkels, dan zul je daar meer reclame voor zien dan iemand die alleen maar in kroegen te vinden is.

Gelukkig kun je er als gebruiker iets tegen doen. Om je locatie bij te houden, heeft de Facebook-app toegang tot je locatie nodig. Het verschilt per Android-smartphone hoe je dit precies doet, maar door de locatiepermissie uit te schakelen voor de app, kan Facebook niet bepalen waar je bent.

Een ander alternatief is om niet de Facebook-app te gebruiken, maar de website via je browser te bezoeken. Deze is vervolgens ook als ‘app’ aan je homescreen toe te voegen als je Chrome gebruikt. Tik hiervoor op de drie puntjes rechtsboven, en kies voor ‘Toevoegen aan startscherm’. De website ziet er minder fraai uit dan de app, maar werkt hetzelfde en kan zelfs notificaties tonen.

Facebook downloaden

Via onderstaande link kun je Facebook downloaden uit de Play Store. Wanneer de Facebook locatie-advertenties voor Nederlandse gebruikers zullen verschijnen is nog onbekend.

Download Facebook in Google Play (gratis)

Via: CNET
Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu