De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

3 zaken die je moet weten over Facebook M

Wouter Nijsen
27 augustus 2015, 10:18
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten over Facebook M

Gisteravond maakte Facebook bekend met een  eigen persoonlijke assistent te komen. Die gaat Facebook M heten en  moet concurreren met Google Now, Siri en Cortana. Deze 3 zaken moet je weten over de persoonlijke assistent.  

Lees verder na de advertentie.

1. Facebook M is onderdeel van Messenger

Waar Google Now, Siri en Cortana werken met spraakcommando`s, maakt Facebook M onderdeel uit van de Messenger-app. Je chat dus met de persoonlijke assistent om zaken gedaan te krijgen. M is  te benaderen door in Messenger op een knopje  te tikken, waarna je een berichtje met je  vraag kunt sturen. M leest het vervolgens en stelt een aantal vragen om meer informatie te vergaren.

Facebook M

Facebook M gaat echter veel verder dan het simpelweg opzoeken van informatie of het sturen van berichten. M kan bijvoorbeeld een restaurant voor je boeken, een verjaardagscadeau voor een vriend(in) regelen of  een reis plannen.

2. Werkt met menselijke medewerkers

Uniek aan Facebook M is dat er de persoonlijke assistent ook een menselijke kant heeft. De dienst werkt niet alleen via kunstmatige intelligentie, maar wordt in de gaten gehouden door de zogenoemde M Trainers: mensen die door Facebook worden ingehuurd om te zorgen dat alle opdrachten succesvol worden uitgevoerd.  Kan M bijvoorbeeld een vraag niet beantwoorden, dan zorgt een medewerker ervoor dat dit alsnog gebeurt.

Omdat de Facebook Messenger-app wereldwijd door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt, is het logisch  dat er straks een groot aantal M Trainers nodig zijn. Hoeveel dat er daadwerkelijk  zullen zijn, maakt Facebook echter niet bekend.

3. Privacy-vriendelijker

Facebook M

Facebook M maakt op dit moment geen gebruik van de data die door Facebook worden verzameld, maar voert taken uit op basis van de antwoorden die je in Messenger geeft en de gesprekken die je al eerder met M hebt gehad. David Marcus, vice president van Facebook, geeft wel aan dat dit in de toekomst mogelijk nog verandert.

Facebook M wordt momenteel door enkele honderden gebruikers in de Verenigde Staten getest. Het is de bedoeling dat de persoonlijke assistent langzaam wordt uitgerold, en uiteindelijk voor iedereen beschikbaar komt. Wanneer we in Nederland  M kunnen gebruiken, is nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Facebook

Bronnen: Wired, Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu