‘Facebook gaat Messenger-app van advertenties voorzien’

Jarno Stinissen
19 februari 2016, 14:11
1 min leestijd
‘Facebook gaat Messenger-app van advertenties voorzien’

In een gelekt document van Facebook voor  adverteerders wordt duidelijk dat het bedrijf  reclame wil  tonen in Facebook Messenger. De advertenties worden in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger advertenties

Het document is in handen gevallen van Techcrunch, maar de website heeft ervoor gekozen om niet alles  te publiceren, ter bescherming  van de bronnen. In het document valt te lezen dat bedrijven de mogelijkheid krijgen om berichtjes te sturen naar mensen die zelf contact al hadden opgenomen via de Messenger-app.

Ter voorbereiding van deze wijziging in advertentiemachtigingen raadt Facebook bedrijven aan consumenten tot een gespreksconversatie aan te zetten op het sociale netwerk, zodat ze  straks gerechtigd zijn om diezelfde consument reclame te sturen via Messenger.

Gebruikersgemak Facebook Messenger staat voorop

Facebook Messenger app

Ook  heeft Facebook stiekem een URL (fb.com/msg/) gelanceerd die rechtstreeks een chat opent met het bedrijf waarmee de gebruiker in contact wil komen. Facebook  heeft in een reactie het bestaan van de  link bevestigd. Het bedrijf  wil niet concreet ingaan op details over de Facebook Messenger advertenties. Wel laat Facebook weten dat gebruikersgemak de hoogste prioriteit heeft en dat ongewenste berichten beperkt worden.

Overigens hoef je, als je een pagina alleen een ‘like’ hebt gegeven, niet bang te zijn voor een reclamebericht van een van deze bedrijven. Je  kunt alleen een bericht krijgen van een bedrijf als je eerder zelf contact hebt opgenomen via de chatfunctie van  Facebook.

Facebook Messenger heeft wereldwijd 800 miljoen actieve gebruikers, maar een verdienmodel was vooralsnog onduidelijk. De  Facebook Messenger advertenties lijken een eerste stap te zijn. Hoe die er mogelijk uitzien, zie je hiernaast.

Het laatste nieuws over Facebook

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu