Facebook Messenger gaat andere apps integreren

Redactie
26 maart 2015, 9:12
1 min leestijd
Facebook Messenger gaat andere apps integreren

Facebook heeft aangekondigd dat zijn Messenger-dienst een nieuw platform wordt, waar andere apps zich bij aan kunnen sluiten. Hiermee worden de mogelijkheden van Messenger plotseling flink uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Facebook-ceo Mark Zuckerberg bekend tijdens de ontwikkelaarsconferentie F8. Ontwikkelaars kunnen voortaan apps ontwikkelen en deze optimaliseren voor gebruik met Messenger, zodat de app beter kan samenwerken met Facebooks chatdienst. Op dit moment zijn er veertig apps die al nauw samenwerken met Messenger, waaronder gifjes-app Giphy en meme-app Memes.

Facebook Messenger apps-ondersteuning: dit kun je ermee

3-install-from-conversation

Facebook Messenger wordt op dit moment door 600 miljoen mensen gebruikt. Al die mensen zien Messenger als een chatdienst, en daar wil Facebook juist vanaf. Messenger moet een platform worden waar ontwikkelaars apps voor maken, waar alles binnen de dienst  draait. Stel je voor: een vriend stuurt een foto van een jas die jij tof vindt. Via de app van de betreffende retailwebsite kun je de jas direct vanuit Messenger kopen – van de kleur en maat selecteren tot de betaling. Vervolgens is het pakketje te volgen met de app van het postbedrijf, die je gebruikt middels het chatvenster van Messenger. Alles gebeurt binnen Messenger; je hoeft de dienst niet te verlaten om andere zaken gedaan te krijgen.

Zo’n  situatie  kan  zich voordoen als Messenger als een platform wordt behandeld. Voorlopig focussen de beschikbare apps zich voornamelijk op het versturen en ontvangen van media, zoals gifjes en audio. Maar Facebook bereidt zich bijvoorbeeld ook voor op Businesses voor Messenger, waarbij gebruikers gemakkelijk via de chatdienst met bedrijven en merken kunnen praten. Op den duur is het logischerwijs mogelijk om producten via hen te kopen, door je creditcard aan Facebook te koppelen.

Laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu