Facebook Messenger test emojireacties op berichten
Erwin Vogelaar

Facebook Messenger emojireacties zijn een nieuwe manier om chatgesprekken overzichtelijk te houden. De functie wordt nu in de app getest.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Facebook Messenger emojireacties

Facebook test in zijn berichten-app Messenger nu de mogelijkheid om een emoji onder een chatbericht te plaatsen als reactie. Dit doe je door op het bericht te tikken en een emoji te kiezen. Deze afbeelding wordt vervolgens direct onder het bericht geplaatst, zodat iedereen ziet dat die emoji voor dat bericht bedoeld is. De keuze aan emoji is vergelijkbaar met die op Facebook zelf. Je kunt bijvoorbeeld een verbaasde emoji, boze emoji, verdrietige emoji of een duimpje omhoog of omlaag sturen.

Facebook Messenger emojireacties

Door op de emoji onder een bericht te tikken, is te zien wie de reacties hebben achtergelaten. Het is op deze manier makkelijk om in een groepsgesprek iets aan de hele groep te vragen, zonder vervolgens een lijst aan reacties te hoeven lezen waarin iedereen door elkaar heen praat.

Communicatie-app Slack biedt al een soortgelijke functie. Het is in de app namelijk mogelijk om alle soorten emoji als reactie onder een bericht te plaatsen. Zelfs emoji die je zelf aan de app hebt toegevoegd.

Facebook Messenger emojireacties

Facebook heeft de emojireacties voor het sociale netwerk al een jaar geleden uitgerold. Inmiddels zijn deze reacties belangrijker dan likes voor het bepalen hoe relevant een verhaal op Facebook is. Het maakt niet uit of je een bericht een hartje of een boos gezichtje geeft, want beide geven aan dat je een emotionele reacties hebt bij het lezen van het bericht en dat het dus extra relevant is voor anderen.

De nieuwe functie wordt nu bij enkele gebruikers van de app getoond. Facebook is de emojireacties dus aan het testen voordat het breed uitgerold wordt. Als de testers de functie leuk vinden, zullen de emojireacties dus naar alle gebruikers komen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.