De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Facebook Messenger krijgt end-to-end-encryptie en geheime chats’

Lars Paymans
30 mei 2016, 8:33
2 min leestijd
‘Facebook Messenger krijgt end-to-end-encryptie en geheime chats’

Als je regelmatig berichten via Facebook Messenger verstuurt, zul je blij zijn om te horen dat dit binnenkort zomaar een stuk veiliger kan worden. Er zou hard worden gewerkt aan Facebook Messenger end-to-end-encryptie.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger end-to-end-encryptie

Twitter-account iOSAppChanges ontdekte wat de volgende update voor Facebook Messenger voor iOS in huis heeft. Doorgaans worden deze functies ook doorgevoerd naar de Android-versie van de chat-app van Facebook, zeker als het belangrijke functies zoals end-to-end-encryptie betreft.

Ook WhatsApp kreeg onlangs al end-to-end-encryptie. Hierdoor worden berichten versleuteld, en kan alleen de ontvanger het bericht ontgrendelen met de juiste sleutel. Facebook Messenger gaat naast deze encryptie-optie nog een stapje verder met een aantal andere nieuwe privacy-functies.

Zo zou de app geheime chats willen introduceren. Deze zagen we eerder al in chat-app Telegram, en zijn speciaal bedoeld voor berichtjes die je het liefst zo snel mogelijk weer wilt verwijderen. Berichten in deze geheime chats kunnen zichzelf automatisch verwijderen, zodat je bijvoorbeeld een wachtwoord naar iemand kunt sturen dat vervolgens na tien seconden weer bij zowel jou als de ontvanger van het scherm verdwijnt.

Als verzender kun jij zelf beslissen hoe lang een bericht blijft bestaan in deze geheime chats in Facebook Messenger. Begin mei doken er al gelekte screenshots op van deze chats, waar we deze informatie uit op konden maken.

Geheime chats, speciale mannen- en vrouwenprivacy

Tot slot heeft de gelekte update-informatie het naast Facebook Messenger end-to-end-encryptie en geheime chats ook over speciale privacy-instellingen voor mannen en vrouwen. Wat dit precies inhoudt is niet bekend, maar dit zou mogelijk kunnen betekenen dat je bepaalde berichten in groepsgesprekken kunt afschermen voor mannen of vrouwen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de update precies voor iOS verschijnt, wat het ook lastig in te schatten maakt wanneer we hem voor Android kunnen verwachten. De gelekte info is echter zo gedetailleerd dat waarschijnlijk  niet lang meer duurt  voordat we Facebook Messenger end-to-end-encryptie krijgen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu