Facebook verwijdert verplichting Messenger, chatten uit app weer mogelijk

Redactie
8 december 2014, 9:07
1 min leestijd
Facebook verwijdert verplichting Messenger, chatten uit app weer mogelijk

Facebook heeft de verplichting voor Messenger uit de laatste bètaversie van de Android-app gehaald. Het is voortaan ook mogelijk om zonder de Messenger-app te chatten.

Lees verder na de advertentie.

Eerder dit jaar maakte Facebook bekend dat het gebruikers ging verplichtten om de Messenger-app van Facebook te gebruiken om te chatten. Gebruikers die de app niet hadden geïnstalleerd, konden niet met hun Facebook-vrienden communiceren.

Facebook Messenger verplichting

messenger

In de laatste bètaversie van van de Facebook-app – wij gebruiken 24.0.0.0.14 – is de Facebook Messenger verplichting verwijderd, waardoor gebruikers ook via de chatsectie kunnen chatten. Het is onduidelijk of het verwijderen van de verplichting naar alle Facebook-gebruikers is uitgerold, of alleen degenen die de bètaversie van Facebook gebruiken. Mogelijk introduceert Facebook langzaam deze feature, na veel kritiek van gebruikers.

Als je de Messenger-app hebt verwijderd, krijg je in de chatsectie van de Facebook-app nog wel een melding dat je “voor een betere ervaring” de Messenger-app kunt installeren. Deze melding is echter gewoon weg te drukken, waarna je ook alleen met de Facebook-app kunt chatten.

Download

Om de bètaversie van Facebook te downloaden, moet je eerst van deze Google+ groep lid worden. Dan deze link gebruiken om testen te worden en vervolgens vanuit Google Play te app updaten. Dit is het handigste als je de app verwijdert en opnieuw installeert.

Download Facebook uit Google Play (gratis)

Laatste Facebook-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu