‘Facebook werkt aan variant op virtuele assistent Google Now’
Gijs Ettes

Facebook werkt aan een virtuele assistent die vergelijkbaar is met Google Now, maar ook echte mensen inzet voor het beantwoorden van vragen. De assistent draagt momenteel nog de werktitel ‘Moneypenny’, een verwijzing naar de assistent van M. uit de James Bond-reeks.

Moneypenny: concurrentie voor Google Now en Siri

Veel is er nog niet bekend over Moneypenny, hoe de assistent precies werkt en wanneer deze voor gebruikers beschikbaar wordt. Volgens The Information kan de functie onder meer ingezet worden voor winkelen en het onderzoeken van bepaalde onderwerpen.

facebook moneypenny

Moneypenny voegt een menselijk aspect toe aan de functionaliteit van een virtuele assistent als Google Now.

Maar in potentie kan Moneypenny natuurlijk voor veel meer zaken gebruikt worden: vergelijkbare assistenten als Google Now en Siri kunnen op basis van je locatie, zoekgeschiedenis, agenda-afspraken en voorkeuren bepaalde vragen beantwoorden en relevante informatie tonen.

De assistent van Facebook gaat waarschijnlijk onderdeel uitmaken van de Messenger-app van het sociale netwerk. Met de ontwikkeling zou Facebook al redelijk ver zijn, maar wanneer de functie precies wordt uitgerold is niet bekend.

Het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.