De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Facebook maakt Twitter-achtige app om nieuws te volgen’

Wouter Nijsen
12 augustus 2015, 10:10
2 min leestijd
‘Facebook maakt Twitter-achtige app om nieuws te volgen’

Facebook werkt momenteel aan een app waarmee gebruikers belangrijk nieuws kunnen volgen. De app zou werken met een nieuw notificatiesysteem en lijken op Twitter.

Lees verder na de advertentie.

‘Facebook nieuws-app in de maak’

Dat meldt Business Insider, dat met een bron heeft gesproken en al enkele screenshots van de app zou hebben bekeken. Volgens de bron bevindt de app zich in een vroege testfase en moet deze  op een Twitter-achtige manier werken, waarbij  de belangrijkste nieuwsberichten met een pushnotificatie naar gebruikers worden verstuurd.

Facebook nieuws-app

Gebruikers hebben in de app de mogelijkheid om  zogenoemde `stations` en `substations` te volgen. Dit zijn in werkelijkheid verschillende publicaties en onderwerpen die door de app zelf worden aangeboden. Bij belangrijk nieuws  over gekozen onderwerpen ontvangen zij pushnotificaties, die door de publicaties zelf gemaakt worden en net zo snel als een tweet worden verstuurd. De meldingen zouden maximaal 100 karakters lang zijn, waarbij er plaats voor een stukje tekst en een link naar het artikel. De meeste artikelen zijn niet in de app beschikbaar, maar te lezen op de website van de publicatie zelf.

Hoewel de app zich nog in een  vroege testfase bevindt, probeert Facebook mogelijk een nieuwe plek te creëren waar het laatste nieuws te vinden en snel te lezen is. Momenteel wordt Twitter hier veelvuldig voor gebruikt, aangezien  nieuws op dit platform op een snelle en aantrekkelijke manier gedeeld kan worden. Verwacht wordt dat Facebook met de nieuwe app meer wil concurreren met Twitter, al wil het bedrijf niet reageren op de geruchten.

Meer over Facebook

Een Twitter-achtige nieuws-app is niet het enige wat momenteel in ontwikkeling is bij Facebook. Vorige maand werd bekend dat het bedrijf werkt aan een concurrent voor Google Now en Siri, genaamd Moneypenny. Dit is een virtuele assistent die echte mensen inzet voor het beantwoorden van vragen. Moneypenny  zou onderdeel gaan uitmaken van Facebook  Messenger, al is het nog onduidelijk wanneer de functie  precies verschijnt.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu