Slechte verbinding? Je Facebook-feed wordt ook offline beschikbaar

Gijs Ettes
11 december 2015, 8:11
1 min leestijd
Slechte verbinding? Je Facebook-feed wordt ook offline beschikbaar

Maak je veel gebruik van het openbaar vervoer, dan kan het voorkomen dat je dataverbinding wegvalt waardoor je op dat moment niet meer door bijvoorbeeld je Facebook-feed kunt scrollen. Daar komt snel verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Facebook offline gebruiken

Facebook gaat het binnenkort mogelijk maken om het netwerk ook offline te gebruiken. Bij een haperende internetverbinding is het daardoor toch nog mogelijk om berichten, die eerder zijn gedownload maar nog niet zijn bekeken, te zien. Ook kun je Facebook offline gebruiken om op berichten te antwoorden en je status te updaten. Zodra er weer verbinding is, worden de berichten online gezet.

Nu is het nog zo dat je een laadlogo ziet als je geen dataverbinding hebt en de Facebook-app start. De app blijft standaard echter actief op de achtergrond, waardoor een cache wordt opgebouwd van recente berichten die op Facebook zijn geplaatst. Die kun je snel ook offline bekijken, wat handig is voor gebruikers die wonen in gebieden of landen waar het mobiele internet traag is.

De komende tijd gaat Facebook de offlinefunctie verder testen om feedback te verzamelen. Vanaf wanneer het in de Benelux mogelijk wordt om Facebook offline te gebruiken, is niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu