De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Facebook organiseert Android-evenement op 4 april

Redactie
29 maart 2013, 7:24
2 min leestijd
Facebook organiseert Android-evenement op 4 april
facebook aankondiging

Facebook heeft aangekondigd dat ze op 4 april een Android-evenement gaan organiseren. De uitnodigingen zijn al verstuurd. Onder de slogan ‘Come see our new home on Android’ wordt de media uitgenodigd om 10:00 uur lokale tijd aanwezig te zijn. Het evenement vindt plaats op het adres 1 Hacker Way, Menlo Park (Californië). Mogelijk wordt er een Facebook-telefoon op Android onthuld, zoals al vaak in geruchten is langsgekomen. Daarbij zou HTC wel eens een partner kunnen zijn, omdat het bedrijf in het verleden nauw met Amazon heeft samengewerkt. Zo bracht HTC als eerste de ‘Facebook-telefoons’ HTC Salsa en HTC ChaCha uit, waarvan één was voorzien van een BlackBerry-achtig hardwaretoetsenbordje. De nieuwe Android-telefoon zou wel eens een aangepaste versie van Android OS kunnen bevatten.

Volgens Bloomberg wordt er al enige tijd aan het project gewerkt. Oorspronkelijk was het de bedoeling om al in 2012 een Facebook-telefoon uit te brengen, maar die deadline werd niet gehaald. Facebook was de afgelopen tijd al bezig om updates van de bestaande Android-app uit te brengen, buiten de Google Play Store om, waarbij nieuwe functies werden uitgetest.

Lees verder na de advertentie.

facebook android event

De ervaringen met Amazon’s Kindle Fire laten zien dat het als bekend merk prima mogelijk is om een eigen Android-toestel te bouwen, ook als je geen traditionele toestelfabrikant bent. Toch zijn er ook signalen die erop wijzen dat Facebook helemaal geen eigen telefoon wil maken: afgelopen zomer, toen de geruchten opnieuw een hoogtepunt bereikten, zei Facebook CEO Mark Zuckerberg dat het bedrijf niet samen met andere merken werkte aan hardware. In plaats daarvan prees Zuckerberg de nauwe integratie van Facebook in iOS 6. Tegelijk zijn er bewegingen zichtbaar die erop wijzen dat Facebook sterker op de mobiel aanwezig wil zijn: ze zijn bezig met het uitrollen van een dienst om gratis via Facebook Messenger te kunnen bellen met vrienden. En ze hebben plannen aangekondigd om via een reeks mobiele operators korting op databundels te geven.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu