Zo stel je een Facebook profielvideo in met je Android

Jarno Stinissen
23 maart 2016, 17:27
1 min leestijd
Zo stel je een Facebook profielvideo in met je Android

Het instellen van een filmpje als Facebook-profielfoto  komt een stapje dichterbij. De functie  was eerst alleen als  bèta te testen in de VS en op iOS, maar daar is deze week verandering in gekomen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook profielvideo instellen

Het instellen van korte filmpjes als vervanging voor de gewone profielfoto kon  al sinds vorig jaar, mits je in de VS woonde of  over een iOS-toestel beschikte. Ook diverse gebruikers in de Benelux met een Android-toestel kunnen sinds kort een  Facebook profielvideo instellen.

Om te zien of jij tot een van de uitverkoren behoort, druk je eenmaal op je profielfoto, waarna er ‘profielvideo’s komen binnenkort’ of ‘Maak een nieuwe profielvideo’ staat. In het laatste geval heb je geluk! Door onderstaande stappen te volgen heb jij ook een toffe profielvideo op je Facebook-pagina staan.

  1. Ga naar je Facebookprofiel en druk eenmaal op je profielfoto;
  2. Klik op ‘Maak een nieuwe profielvideo’, waarna je camera als het goed is automatisch opstart;
  3. Maak een video van jezelf van enkele seconden en sla deze op;
  4. Het is ook mogelijk om een profielvideo te uploaden die je van tevoren hebt gemaakt en in je galerij staat. Zo kun je bijvoorbeeld een profielvideo instellen met allerlei toffe effecten;
  5. Kies een van de frames uit om te gebruiken als alternatieve profielfoto. Deze wordt getoond wanneer je ergens een reactie plaatst;
  6. Druk op gebruiken en je bent klaar!

Heb  je alle stappen gevolgd, dan ben je weer helemaal up-to-date op Facebook. Mocht je graag eerder dan de rest nieuwe features in de officiële Facebook-app willen  testen, kun je lid worden van het alfa- of bètatestprogramma. Let er wel op dat deze versies vaak niet helemaal bugvrij zijn.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu