‘Facebook test Snapchat-achtige Quick Updates’

Lars Paymans
22 juli 2016, 16:01
2 min leestijd
‘Facebook test Snapchat-achtige Quick Updates’

Het enorme succes van Snapchat is bij Facebook niet onopgemerkt gebleven. Screenshots laten een nieuwe functie zien met verdwijnende foto’s die duidelijk door Snapchat geïnspireerd is. Een nieuwe aanwijzing dat Facebook hard zijn best doet om Snapchat bij te benen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Quick Updates getest in app

Verschillende gebruikers hebben deze nieuwe Facebook-functie ontdekt, die ook vastgelegd is op screenshots. Met de Facebook Snapchat-functie kunnen groepen vrienden onderling foto’s met elkaar delen, die vervolgens 24 uur later automatisch verwijderd worden.

Facebook Quick Updates

Deze zogenaamde Facebook Quick Updates zijn altijd in de buurt, omdat je de functie snel kunt activeren door op een smiley naast de zoekbalk bovenin beeld te tikken. In het overzicht dat vervolgens verschijnt kun je vrienden aan groepen toevoegen, die vervolgens elkaars gedeelde Quick Updates kunnen zien.

Deze Quick Updates kunnen bestaan uit foto’s, video’s of tekst. Voor iedere post gelden dezelfde regels: alleen deelnemers van de groep kunnen ze zien, en ze verdwijnen na 24 uur vanzelf weer van het sociale netwerk.

Dat Facebook overweegt om deze functie in de algemene Facebook-app in te bouwen is opvallend, omdat het bedrijf in het verleden regelmatig losse apps uitbrengt voor specifieke functies. Denk bijvoorbeeld aan Facebook Moments, dat speciaal bedoeld is voor het delen van foto’s.

Facebook Quick Updates

Facebook: ‘slechts een test’

Door de Facebook Quick Updates in de algemene app te verwerken, zorgt het wel voor een groter publiek dat met deze update in aanraking komt. In een statement laat Facebook weten aan Mashable dat het hier om een oude test gaat, waar voorlopig nog geen plannen voor zijn om deze verder uit te rollen. Mocht Facebook de Quick Updates inderdaad in de ijskast hebben gezet, dan blijft het in ieder geval een aanwijzing dat Facebook druk bezig is om in te spelen op het immense succes van Snapchat.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Mashable
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu