Facebook maakt alternatieven voor ‘vind ik leuk’-knop beschikbaar

Wouter Nijsen
24 februari 2016, 16:11
1 min leestijd
Facebook maakt alternatieven voor ‘vind ik leuk’-knop beschikbaar

Facebook is gestart met de uitrol van vijf nieuwe reactieknoppen. Het gaat om de Facebook Reactions: liefde, lachen, wauw, verdrietig en boos.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Facebook-reactieknoppen

Met de nieuwe knoppen luistert Facebook naar de vraag van veel gebruikers om meer mogelijkheden voor de `vind ik leuk`-knop. Tot op heden was het nog niet mogelijk om een Facebook-post niet leuk te vinden, of een andere emotie te delen. Facebook maakt bekend dat vanaf vandaag alle gebruikers van de alternatieve `vind ik leuk`-knoppen gebruik kunnen maken.

De knopjes verschijnen als animaties in beeld wanneer de gebruiker op de `vind ik leuk`-knop drukt en even vasthoudt. Het selecteren doe je door naar links of rechts te vegen, waarna je los moet laten om je keuze te bevestigen. In het filmpje hierboven  zie je hoe het werkt.

Al lange tijd gaven Facebook-gebruikers aan meer opties te willen voor de `vind ik leuk`-knop. Zo is het niet altijd gepast om een bericht leuk te vinden, maar beter om te antwoorden met een bepaalde emotie. Daarom is het mogelijk om een post een hartje te geven, of middels het knopje aan te geven iets grappig, verbazend, verdrietig of vervelend te vinden. Aan de vijf nieuwe knoppen ging overigens veel onderzoek vooraf, om te bepalen welke emoties het vaakst door mensen gebruikt worden. Ook zijn de nieuwe knopjes de afgelopen tijd in  verschillende landen getest.

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu