Facebook Reactions: 6 alternatieven voor de Vind ik Leuk-knop

Gijs Ettes
8 oktober 2015, 15:41
1 min leestijd
Facebook Reactions: 6 alternatieven voor de Vind ik Leuk-knop

Vorige maand maakte Facebook-ceo Mark Zuckerberg bekend dat gebruikers nieuwe mogelijkheden krijgen om hun mening over bepaalde posts te geven. Niet met de veelbesproken Vind ik Niet Leuk-knop, maar met opties om medeleven en respect te betuigen.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de Facebook Reactions

Straks kun je je mening geven met zogenoemde Facebook Reactions: een zestal emoticons naast de originele like-knop om snel te antwoorden met bijvoorbeeld liefde, humor, verdriet of boosheid. De emoticons  verschijnen in een balkje onder berichten van zowel individuele gebruikers als pagina’s, waarbij per icoontje wordt weergegeven hoe vaak dat hiervoor gekozen is. Dat moet het gemakkelijk maken om te bepalen welke reactie voor welk bericht gepast is.

facebook reactions

Facebook start een test met de nieuwe knoppen, maar aanvankelijk alleen in Spanje en Ierland. Mochten de Reactions daar een succes zijn, dan wordt bepaald of ze naar andere landen worden uitgerold. Overigens is de kans aanwezig dat uiteindelijk voor een aangepaste  serie emoticons met andere nuances wordt gekozen.

Zit jij te wachten op meer mogelijkheden om in Facebook je mening te uiten? Laat weten in de comments waarom (niet).

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu