De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Google Home-alternatief van Facebook draait op Android’

Thomas Haenen
2 augustus 2017, 9:17
2 min leestijd
‘Google Home-alternatief van Facebook draait op Android’

Facebook werkt aan een eigen variant op Google Home. De stemgestuurde speaker krijgt een touchscreen en draait op Android, zo beweren bronnen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook-speaker in ontwikkeling

Steeds meer bedrijven werken aan een stemgestuurde speaker. Amazon heeft inmiddels een hele reeks Echo-producten met de Alexa-assistent, Google Home is sinds eind vorig jaar verkrijgbaar en Apple introduceert binnenkort de HomePod. Ook Facebook werkt aan zijn eigen speaker, zo beweren bronnen al een tijdje. Nu zijn de eerste details van enkele concepten uitgelekt via Bloomberg.

Bij Facebook staat niet de stemgestuurde assistent, maar videochatten centraal. Het apparaat van Facebook zou beschikken over een fors 13 tot 15 inch-scherm en een camera. Gebruikers zouden zo met andere Facebook-contacten kunnen (video)bellen. Het apparaat zou zelfs over een slimme camera beschikken, die je automatisch volgt als hij in gebruik is. Zo kun je rondlopen in je woonkamer terwijl je belt, en blijf je toch nog in beeld.

facebook-speaker

Daarmee lijkt het bedrijf Amazon achterna te gaan. Dat lanceerde dit jaar de Echo Show, een eigen speaker met scherm. Daarmee kun je chatten met contacten, óf meer informatie zien over de vragen die je stelt. Met een 7 inch-scherm is de Show wel stukken compacter dan de prototypes van Facebook.

Android als software

De speakers van Facebook lopen niet op eigen software, maar op Android, zo geeft Bloomberg aan. Hoewel dat opmerkelijk klinkt, heeft Facebook op meer gebieden een relatief innige band met Android. Zo bracht het bedrijf een paar jaar geleden in samenwerking met HTC enkele smartphones uit, die op een flink aangepaste versie van Android liepen. De Gear VR, de virtual reality-headset van Facebook-dochterbedrijf Oculus, is bovendien geschikt voor Samsung-smartphones met Android.

De bron benadrukt dat Facebook op dit moment verschillende prototypes in ontwikkeling heeft. Het is nog lang niet zeker welke features er allemaal op de planning staan, en wat uiteindelijk de eindstreep haalt. Facebook zelf houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar, maar de verwacht is dat het bedrijf meer onthuld op F8. Deze jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Facebook vindt doorgaans in april plaats.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu