De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Facebook test nieuwe snelle status-updates voor gebruikers

Redactie
16 april 2015, 9:01
1 min leestijd
Facebook test nieuwe snelle status-updates voor gebruikers

Facebook gaat een beetje terug in de tijd en test een nieuwe vorm van kleinere, snelle status-updates die gebruikers in de chatbalk kunnen zien. Zo weet je altijd wat iemand aan het doen is voordat je degene aanspreekt.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt The Verge, die bij Facebook heeft bevestigd dat de functie in onder andere Taiwan en Australië wordt getest bij zowel Android- als iOS-toestellen. De statusupdates variëren van “kijkt een voetbalwedstrijd” tot “maakt brownies”, die voorzien kunnen worden van kleine icoontjes om de boel wat op te fleuren.

Zo ziet de nieuwe  Facebook statusupdate eruit

De nieuwe  Facebook statusupdate verschijnt alleen in de chatbalk, die normaliter vanaf de rechterkant naar binnen wordt geschoven. Na twaalf uur verdwijnen de statusupdates weer, of op het moment dat je een nieuwe statusupdate plaatst. De nieuwe optie wordt vergeleken met de oudere statusberichten van chat-apps als MSN en ICQ, waarmee gebruikers aan anderen konden laten weten of ze weg waren of niet.

facebook-status

De nieuwe statusberichten verschijnen alleen bij je favoriete Facebook-vrienden, die het sociale netwerk automatisch voor je uitkiest op basis van je chatgeschiedenis en andere interacties. “De kleine dingen zorgen ervoor dat je je verbonden voelt tot de rest”, aldus een woordvoerder van Facebook.

Het is vooralsnog onduidelijk of Facebook de nieuwe statusberichten ook officieel gaat uitrollen, en of de functie ook naar Nederland komt. De resultaten van de rest zullen die vragen uiteindelijk gaan beantwoorden.

Laatste nieuws over Facebook

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu