De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook schrapt Stories al na half jaar, zet in op Messenger Day

Rutger Otto
14 november 2017, 16:06
2 min leestijd
Facebook schrapt Stories al na half jaar, zet in op Messenger Day

Facebook is er nog niet helemaal uit hoe de Stories-functie het beste tot zijn recht komt in zijn apps. Messenger Day, de aparte verhaalfunctie van Facebook Messenger, verdwijnt en wordt voortaan gedeeld met de Facebook-app.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Stories stopt

De Stories verdwijnen niet helemaal uit de Messenger-app, maar voortaan wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen verhalen op Facebook of op Facebook Messenger. Waar je de Stories ook plaatst, ze zijn op zowel Facebook zelf als in de chat-app te bekijken. Na 24 uur verdwijnen ze weer.

Messenger had voorheen altijd een aparte Stories-functie met verhalen die alleen in de aparte app te bekijken waren. Dit noemde Facebook ‘Messenger Day’. Dat bleek niet zo handig, concludeert Facebook nu.

Messenger Day en Stories samen

“Vanaf nu beginnen we met Stories”, staat beschreven op het Messenger-account. “Daarmee verbinden we Messenger Day en Facebook Stories. Foto’s of video’s die je toevoegt, verschijnen op zowel Facebook als Messenger.” De verandering zou zijn doorgevoerd, omdat gebruikers hun verhalen vaak al deelden op beide platforms. Dat kan nu dus een stuk sneller en efficiënter.

De camerafuncties van Facebook en Messenger blijven overigens wel verschillend. Met de camera van Facebook kun je allerlei augmented reality-toevoegingen doen, zoals maskers, terwijl die van Messenger meer is gericht op aankleding met teksten.

Aantal gebruikers

Hoeveel mensen gebruikmaken van Facebook Stories is niet bekend. Wel zijn er cijfers van Messenger Day. In september waren er dagelijks 70 miljoen gebruikers van die van de functie, stelde Facebook. De chat-app zelf is overigens ook heel populair, met maandelijks 1,3 miljard gebruikers. Dat is ongeveer evenveel als WhatsApp er telt.

Overigens zouden Instagram Stories en WhatsApp Status, de verhaalfunctie van beide apps, allebei 300 miljoen dagelijkse gebruikers hebben. Facebook testte recent ook al een manier om Instagram-verhalen automatisch ook op Facebook te delen. Daarmee wordt het bereik in een klap groter.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu