Facebook viert verjaardag met filmpjes van je vrienden

Redactie
4 februari 2016, 13:11
2 min leestijd
Facebook viert verjaardag met filmpjes van je vrienden

Facebook bestaat twaalf jaar  en om dat te vieren heeft het sociale medium vandaag omgedoopt tot Vriendendag. Alle gebruikers krijgen een persoonlijk filmpje over hun vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Vriendendag

Wanneer je Facebook  opent, staat  daar een filmpje voor je klaar dat  Facebook zelf heeft samengesteld op basis van je  profiel. Deze kun je bekijken door op ‘Bekijk jouw video’ te drukken. Je hoeft er  niets mee te doen, maar kunt het filmpje ook delen met jouw vrienden op je tijdlijn.

Zie je het  filmpje nog niet, dan kan het zijn dat je niet genoeg foto’s hebt om een Facebook Vriendendag video te maken of dat die van jou nog niet klaar is. In het laatste geval kun je hem hier vinden.

Ben je niet blij met de foto’s die Facebook heeft geselecteerd, dan pas je de video  gemakkelijk aan door op ‘Bewerken’ te klikken.  Hierna krijg je de tijdlijn van de video te zien, waarbij je voor ieder fotoframe een nieuwe afbeelding kunt instellen op basis van jouw  foto’s. Ook kun je andere vrienden selecteren. Bij het delen van het resultaat kun je zelf  instellen wie de video mag  zien.

Sinds de oprichting twaalf  jaar geleden is Facebook  flink veranderd en gegroeid. Het netwerk  heeft nu  zo’n 1,6 miljard gebruikers en de bijbehorende  chatdienst zit inmiddels op 900 miljoen. Achter de scherm wordt hard gewerkt aan het verbeteren van Facebook,  onder meer door Tor-ondersteuning toe te voegen aan de  Android-app.

Daarnaast  laat Facebook  weten te luisteren  naar kritiek van gebruikers. Zo vonden veel mensen dat de vind ik leuk-knop niet altijd de lading dekt, waarop  Facebook vijf alternatieve vind ik leuk-knoppen ontwikkelde.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu