De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook, Google en WhatsApp verbeteren encryptie van apps

Jarno Stinissen
14 maart 2016, 18:30
1 min leestijd

Google, Facebook en Snapchat werken allemaal aan het verbeteren van de encryptie voor hun applicaties en netwerken. Dat meldt The Guardian vandaag.

Lees verder na de advertentie.

Encryptie verbeteren is de trend

Facebook wil Whatsapp in de komende weken voorzien van een update waardoor niet alleen tekstberichten, maar ook audiogesprekken versleuteld worden verstuurd. Zo is  communicatie via de chatdienst, die wereldwijd meer dan één  miljard gebruikers kent, minder snel  te onderscheppen. Ook Facebook Messenger krijgt volgens The Guardian de beschikking over verbeterde beveiliging. Tevens  wordt er bij Snapchat gewerkt aan een systeem om veilig berichten te kunnen versturen, net als bij Google, dat haar systeem om versleutelde e-mails mee te sturen breder wil toepassen.

De nadruk op het  verbeteren van app-beveiliging is niets nieuws.  De maatregelen liggen echter onder een vergrootglas vanwege de  rechtszaak tussen  Apple en  de FBI. Die wil dat het bedrijf de iPhone van  San Bernardino-terrorist Syed Farook kraakt zodat de opsporingsdienst toegang krijgt tot de gegevens die erop staan. Volgens Apple schept het achterdeurtje dat hiervoor in iOS ingebouwd moet worden een gevaarlijk precedent.

James Comey encryptie verbeteren

FBI-directeur James Comey (foto) erkende  onlangs tegenover het Amerikaanse Congres dat de uitspraak in deze rechtszaak een precedent kan scheppen voor soortgelijke zaken. Onder meer Google, Whatsapp, Twitter, en Facebook oprichter Mark Zuckerberg steunen Apple in de encryptiezaak.  Apple zelf werkt ook aan het verbeteren van de beveiliging op hun apparaten en software. Google maakt encryptie sinds Android Lollipop optioneel en sinds Android Marshmallow verplicht.

Android beveiliging: tips, apps en alles wat je moet weten

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu