Facebook krijgt WhatsApp-integratie

Redactie
7 april 2015, 11:41
1 min leestijd
Facebook krijgt WhatsApp-integratie

In de laatste versie van de Android-app van Facebook heeft het sociale netwerk WhatsApp geïntegreerd, waarmee gebruikers snel en simpel posts via de  online berichtendienst kunnen delen.

Lees verder na de advertentie.

Het betreft Facebook-versie  31.0.0.7.13 die van WhatsApp-integratie is voorzien. Facebook is eigenaar van WhatsApp, dat de berichtendienst in 2014 voor een astronomisch bedrag van 19 miljard dollar overnam. Hoewel de dienst zelfstandig opereert, is het logisch dat Facebook zijn sociale netwerk beter probeert te integreren in de app en vice versa. Dat is nu merkbaar met een gloednieuwe Facebook WhatsApp-integratie voor het delen van posts.

Facebook WhatsApp-integratie voor delen posts

De Facebook WhatsApp-integratie is te zien onder posts , waarbij er een nieuwe knop is toegevoegd om een post te delen via WhatsApp. Volgens verschillende gebruikers is de knop alleen te zien bij bètatesters van de app, die mogelijk gaan bepalen of de knop ook daadwerkelijk in de stabiele app wordt doorgevoerd. Facebook gaat logischerwijs kijken of de knop wordt gebruikt.

facebook-1

Door het delen van posts via WhatsApp wil Facebook zijn advertentie-inkomsten verhogen. Meer bezichtigingen betekenen logischerwijs meer inkomsten. Met de nieuwe functie hoopt Facebook de miljarden gebruikers van WhatsApp vaker naar Facebook te lokken.

Laatste nieuws over Facebook

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu