De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fairphone 2 krijgt lichtere, kleurrijke behuizing

Thomas Haenen
18 oktober 2016, 15:20
2 min leestijd
Fairphone 2 krijgt lichtere, kleurrijke behuizing

De Fairphone 2 krijgt nieuwe hoesjes die in feite de complete behuizing van het toestel vervangen. Daarmee wordt de modulare smartphone een stukje dunner én stijlvoller.

Lees verder na de advertentie.

Fairphone 2 hoesjes

De slanke Fairphone 2 hoesjes worden vanaf december uitgeleverd. Via de webshop van de fabrikant is het al mogelijk om het toestel te bestellen met de nieuwe cover. Het hoesje los bestellen lijkt op dit moment nog niet mogelijk.

Fairphone 2 hoesjes

Hoewel de fabrikant de nieuwe accessoire een hoesje noemt, werkt dat anders dan bij andere smartphones. De Fairphone 2 is namelijk een modulaire smartphone waarbij elk onderdeel gemakkelijk verwijderd en vervangen kan worden. Het nieuwe hoesje vervangt dus vrijwel de volledige bestaande behuizing van het toestel.

De nieuwe Fairphone 2 hoesjes ogen iets smaller, door de toevoeging van ronde hoeken. Voorheen was de achterkant van het toestel iets vierkanter en daarmee ook iets lomper. Bovendien wordt het aangepaste ontwerp in vier kleuren geleverd: rood (‘Koraalrood’), blauw (‘Indigo’), turquoise en wit. Alle varianten zijn voorzien van een metallic Fairphone-logo achterop. De knoppen op de zijkant zijn bovendien van hun eigen frisse kleurtje voorzien.

Ethische smartphone met vervangbare onderdelen

De fabrikant hoopt met de Fairphone te laten zien dat een smartphone zowel ethisch verantwoord als innovatief kan zijn. Het toestel is gemaakt van conflictvrije mineralen, met zoveel mogelijk recycling.

De Fairphone 2 is bovendien de eerste modulaire smartphone voor de consumentenmarkt. Consumenten kunnen de behuizing openen en gemakkelijk de onderdelen vervangen. Heb je bijvoorbeeld problemen met de camera, dan koop je voor een paar tientjes een nieuwe cameramodule. Zo hoef je niet direct het hele toestel te vervangen bij het minste of geringste probleem.

Inmiddels zegt Fairphone dat er ruim 50.000 exemplaren van het toestel verkocht zijn. Het toestel heeft een 5 inch-scherm, een 2,2 GHz processor met vier cores en 2GB werkgeheugen en een 8 megapixelcamera achterop zitten. Er is 32GB opslagruimte aanwezig, maar dat kan worden uitgebreid met een geheugenkaart.

Lees het laatste nieuws over Fairphone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Fairphone 2
Fairphone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu