De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Levering van modulaire Fairphone 2 start vandaag

Redactie
21 december 2015, 15:28
1 min leestijd
Levering van modulaire Fairphone 2 start vandaag

Bestellers van het eerste uur kunnen vandaag een levering van hun Fairphone 2, een initiatief van de Nederlandse startup Fairphone, verwachten. Dat meldt Fairphone op zijn website.

Lees verder na de advertentie.

Fairphone 2 levering

De eerste 200 Fairphone 2-toestellen zijn inmiddels aangekomen vanuit China in Nederland en worden vandaag vanuit het distributiecentrum bezorgd. Het bedrijf heeft er bewust voor gekozen eerst een kleinere levering te doen, zodat het  de hele leveringsprocedure in de gaten kan  houden en eventueel nog verbeteringen kan  aanbrengen. Donderdag worden er opnieuw 200 toestellen verwacht. Vandaag vertrekt er ook een grotere lading van 800 toestellen vanuit China naar Nederland.

fairphone 2 levering

In totaal heeft Fairphone voor 12 miljoen euro aan pre-orders binnengehaald, dus meer leveringen zullen binnenkort volgen. Het betreft op dit moment ook alleen nog de toestellen met een matte zwarte achterkant. De verzending van andere kleuren start binnenkort, maar dit de levering is  niet meer op tijd voor kerst. De verwachting is dat alle pre-orders in januari 2016 geleverd worden.

Modulaire smartphone

De FairPhone 2 is de eerste modulaire smartphone ter wereld en is ontworpen met het oog op duurzaamheid. De bedoeling is dat de zeven componenten van het toestel vernieuwd kunnen worden wanneer deze verouderd of kapot zijn, zodat  de smartphone langer mee moet gaan dan de gemiddelde telefoon. Verder heeft Fairphone het streven om zo eerlijk mogelijk te produceren, zonder uitbuiting en met gerecyclede materialen.

De smartphone is te koop voor 530 euro en daarvoor krijg je een smartphone met onder meer een full-hd-beeldscherm van 5 inch, 32GB aan opslagruimte, een Snapdragon 801-chipset, een accucapaciteit van 2420 mAh en Android Lollipop.

Wij zijn erg benieuwd hoe jij de Fairphone 2 ervaart. Heb jij er één besteld, laat ons dan weten in de comments hoe de smartphone bevalt.  

Bron: Fairphone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Fairphone 2
Fairphone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu