iFixit: modulaire Fairphone 2 is gemakkelijk te repareren

Redactie
19 november 2015, 11:30
1 min leestijd
iFixit: modulaire Fairphone 2 is gemakkelijk te repareren

iFixit staat er om bekend nieuwe toestellen uit elkaar te halen om te zien hoe goed ze te repareren zijn. De modulaire Fairphone 2 blijkt als verwacht eenvoudig te repareren.

Lees verder na de advertentie.

Fairphone 2 repareren is gemakkelijk

De door de  Nederlandse start-up ontwikkelde Fairphone 2  is zelfs zo goed te maken dat iFixit voor het eerst een 10 heeft uitgedeeld als eindcijfer. De Fairphone 2, met slogan ‘Designed to open’, is deels modulair, wat ervoor zorgt dat reparatie makkelijker gaat dan bij andere toestellen. Veel onderdelen zijn simpel te vervangen als ze stuk gaan. Het idee achter de Fairphone 2 is dat deze door gebruikers zelf uit elkaar te halen is, en dat onderdelen vervangen kunnen worden door andere of nieuwe componenten. De smartphone moet hierdoor zeer duurzaam zijn.

Fairphone 2 repareren

Reparateurs  kunnen de accu en het scherm van de Fairphone 2 repareren of vervangen zonder dat hier speciaal gereedschap voor is benodigd. Bovendien komt de smartphone  met ingebouwde reparatie-instructies en zijn de verschillende modules te openen waardoor componenten zonder moeite vervangen kunnen worden.

Het enige minpunt zijn de kosten voor het vervangen van het  het scherm. Dit komt doordat de lcd- en  glaslaag aan elkaar vastzitten, waardoor vervanging gemakkelijk, maar wel duurder is.

Meer over de  Fairphone 2

De Fairphone 2 is behalve modulair, ook deels gefabriceerd door eerlijke en gerecyclede materialen. Voor een prijs van 529 euro krijg je mid range-hardware, waaronder een Snapdragon 801-chipset (2,2GHz), 32GB aan opslaggeheugen en een 5  inch full-hd-scherm. Dankzij de modulaire componenten is het de bedoeling dat het toestel langer meegaat dan de gemiddelde smartphone.

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Fairphone 2
Fairphone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu