De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Modulaire en ‘eerlijke’ Fairphone 2 nu te reserveren

Gijs Ettes
16 juli 2015, 14:48
1 min leestijd
Modulaire en ‘eerlijke’ Fairphone 2 nu te reserveren

De voorverkoop van de Fairphone 2 is vandaag van start gegaan. De modulaire smartphone van Nederlandse bodem is te pre-orderen voor 529,38 euro en de eerste 15.000 exemplaren worden in november geleverd.

Lees verder na de advertentie.

Fairphone 2 voorverkoop gestart

De Fairphone 2 is de tweede smartphone van de Nederlandse startup Fairphone en maakt gebruik van onderdelen die grotendeels op een eerlijke manier zijn gefabriceerd. Bovendien is het toestel modulair, wat betekent dat je diverse onderdelen als de accu, camera en het scherm kunt vervangen. Zo kun je de Fairphone 2 upgraden of onderdelen die kapot zijn gegaan vervangen. Geïnteresseerden kunnen via deze pagina het toestel reserveren.

fairphone 2 voorverkoop

Dat de Fairphone 2 modulair is en bestaat uit eerlijke en gerecyclede materialen heeft wel zijn gevolgen voor de prijs. Die is met ruim 529 euro fors voor de midrange specs waarover de smartphone beschikt. De Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,2GHz quadcore-processor, 32GB opslag en het full-hd-scherm van 5 inch zijn alles behalve slecht, maar er zijn diverse toestellen die vergelijkbare hardware bieden voor rond de 300 euro.

In onze FairPhone 2 preview zijn we dan ook vooral te spreken over het idee achter de FairPhone 2. Het is lastig om niet te houden van dit boegbeeld van duurzaamheid en eerlijke materialen. FairPhone weet dat het niet direct een grote concurrent voor bijvoorbeeld Samsung wordt, maar het bedrijf merkt wel dat grote namen in de Android-wereld steeds meer nadenken over waar hun grondstoffen eigenlijk vandaan komen. En dat is wat ons betreft een prima zaak.

Overweeg jij om een Fairphone 2 te reserveren? Laat in de comments weten waarom (niet).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Fairphone 2
Fairphone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu