De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Fairphone heeft al meer dan 5000 smartphones verkocht

Redactie
5 juni 2013, 9:15
1 min leestijd
Fairphone heeft al meer dan 5000 smartphones verkocht
8737801125_c7faa658e3_z

Fairphone, het initiatief om een Android-smartphone te verkopen die onder de juiste omstandigheden gefabriceerd is, heeft al meer dan 5000 toestellen verkocht en 1,5 miljoen euro opgehaald. Hiermee kan Fairphone aan de daadwerkelijke productie beginnen. Het bedrijf, dat door twee Nederlanders is opgericht, wil een product maken dat de werkomstandigheden voorop zet, conflict-vrije materialen gebruikt en een transparante prijs heeft. Nadat Fairphone met de productie is begonnen, worden de toestellen rond oktober aan de klanten geleverd.

De Fairphone is voorzien van een 1.2GHz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte, een 4,3 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, 8 megapixel-camera en 1,3 megapixel-camera aan de voor- en achterzijde een een batterij van 2000 mAh. De smartphone draait standaard op Android 4.2 (Jelly Bean) en weegt ongeveer 165 gram. Daarnaast ondersteunt de Fairphone ook dualsim waardoor gebruikers twee simkaarten in het toestel kunnen stoppen.

Lees verder na de advertentie.

Op het Flickr-account van Fairphone is het avontuur van het bedrijf van begin tot het heden te volgen, van de oerwouden in Congo tot de fabrieken in China.

Het is nog voor negen dagen mogelijk om de Fairphone te bestellen. Het toestel wordt verkocht voor 325 euro, geheel simlockvrij. Onderstaande video geeft een beter beeld van het doel van de Fairphone.

Heeft dit artikel je geholpen?
Fairphone First Edition
Fairphone First Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu