‘Fake Steve Jobs’ stapt over naar Android

Redactie
23 mei 2010, 7:52
2 min leestijd
‘Fake Steve Jobs’ stapt over naar Android
fake steve jobs

‘Fake Steve Jobs’ hield maandenlang de gemoederen bezig: een blogger die zich voordeed als Steve Jobs wist allerlei insider-informatie te melden. Niemand wist wie er achter ‘Fake Steve Jobs’ schuilging, maar uiteindelijk werd hij toch ontmaskerd als Newsweek-redacteur Dan Lyons. Lyons volgt Apple op de voet en weet precies wat er rond het bedrijf speelt. Maar nu Google de officiële aankonding van Android 2.2 heeft gedaan is voor Lyons het moment om over te stappen. “Goodbye, Apple. I’m ditching my iPhone. Seriously, I’m gone,” schrijft hij op zijn blog.

Dan Lyons haat operator AT&T intens en had daarom altijd al reden om over te stappen. Er was alleen nog geen goed alternatief. Met de aankondiging van Android 2.2 is dat er wel: “… after seeing Google’s new mobile-phone software, I’ve made up my mind. The new version of Android “” version 2.2, a.k.a. Froyo “” blows the doors off the iPhone OS.” Froyo heeft veel meer te bieden: snelheid, tethering, Flash-ondersteuning, de mogelijkheid om muziek te streamen vanaf je desktop. Apple had dat volgens Lyons al lang kunnen doen, maar blijft maar vasthouden aan de oude manier. Of misschien zijn ze lui geworden omdat ze marktleider zijn geworden. Hoewel er meer iPhones in omloop zijn dan Android-toestellen denkt Lyons dat Apple niet langer voorop loopt qua technologie. Google hoeft niet langer een inhaalslag te maken op Apple, het is juist andersom: Apple moet oppassen wat Google doet om geen achterstand op te lopen.

Lees verder na de advertentie.

Lyons is niet alleen zat dat zijn verbinding op de iPhone steeds wegvalt, maar is het ook zat dat Apple gebruikers als idoten behandelt, bepaalt wat goed voor ons is en rare verklaringen geeft voor tekortkomingen van de producten. Steve Jobs heeft zijn eigen “walled garden” gecreëerd. In Google’s tuintje is iedereen welkom: “Now Google is saying, hey, nice garden, have fun sitting in it. By yourself.”

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu