De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Populaire game Fallout Shelter 13 augustus naar Android

Redactie
25 juli 2015, 9:12
1 min leestijd
Populaire game Fallout Shelter 13 augustus naar Android

Fallout Shelter, de mobiele game die is gelanceerd ter voorbereiding op de aankomende rpg Fallout 4. Het spel is inmiddels razend populair op iOS  en is vanaf 13 augustus ook voor Android beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Bethesda bekend. Rutger, journalist bij onze zustersite iPhoned.nl, is al helemaal verslaafd aan de ogenschijnlijk simpele managementgame. Het was daarbij opvallend dat uitgever Bethesda de game enkel voor iOS lanceerde, maar een maand later is de game ook voor Android-gebruikers te downloaden.

Fallout Shelter Android

In Fallout Shelter is het aan jou om een ondergrondse basis te bouwen waar je mensen onderdak biedt , omdat de buitenwereld na een kernramp levensgevaarlijk is geworden. Dit is de basis van de Fallout-serie, waar ook Fallout Shelter zich op baseert. In de game geef je mensen werk en zorg je dat ze  tevreden en gezond blijven.  Langzaam maar zeker bouw je het onderkomen uit en zorg je dat de populatie blijft groeien. Bewoners kunnen in beschermende pakken worden gehesen en voorzien worden van wapens voor onderzoek in de buitenwereld.

falloutshelter-1

Volgens Bethesda is Fallout Shelter een combinatie van onder meer XCOM en Sim City. De game is volledig gratis te spelen, al zijn er wel in-app aankopen aanwezig. Je hebt geen internetverbinding nodig om de game te kunnen spelen en als je iets bouwt is het meteen af. Wel zijn er timers die aftellen om bijvoorbeeld water of stroom op te wekken. Die kun je gratis doorspoelen, maar het risico is dat er dan iets in brand vliegt.

Fallout Shelter video

Bron: Bethesda
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu