Google gaat kindvriendelijke apps en games plekje in Google Play geven

Redactie
15 april 2015, 12:20
1 min leestijd
Google gaat kindvriendelijke apps en games plekje in Google Play geven

Google wil kwalitatief hoogstaande familie-apps in het zonnetje zetten in Google Play, en gaat hen een speciaal plekje in de app-winkel geven. Zo weten ouders altijd welke apps en games kindvriendelijk zijn.

Lees verder na de advertentie.

Het blijft een opmerkelijk gegeven dat Google Play nog steeds niet is voorzien van een speciale sectie met apps voor kinderen. Je hebt de categorie onderwijs, maar daar is naast enkele hele goede apps en games ook heel veel rotzooi te vinden. Dat probleem wil Google aanpakken met een nieuwe programma, genaamd ‘Gemaakt voor families’.  Apps en games die aan de eisen van Google voldoen, krijgen dit label en een prominente plek in Google Play – mogelijk met een eigen sectie.

Familie-apps in Google Play

De apps en games uit dit programma moeten aan specifieke eisen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan het tonen van kindvriendelijke advertenties die duidelijk zijn te onderscheiden van de game, en het zo minimaal mogelijk verzamelen van persoonlijke gegevens. Of het blokkeren van de mogelijkheid om sociale media-accounts aan games toe te voegen, om op deze manier extra’s  voor de betreffende game te krijgen.  Als een ontwikkelaar de regels van het nieuwe programma opzettelijk verbreekt of omzeilt, kan diegene van Google Play worden verbannen.

googleplaykids-1

Google rolt de vernieuwing de komende weken uit in Google Play, waarna Android-gebruikers steeds vaker een speciaal label bij apps gaan zien. Deze apps zijn goedgekeurd door Google en volgens de internetgigant ‘veilig om te installeren’.

Laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu