Google Family Link maakt een Android-toestel veilig voor kinderen

Erwin Vogelaar
15 maart 2017, 20:33
2 min leestijd
Google Family Link maakt een Android-toestel veilig voor kinderen

Google maakt een speciale app waarin ouders aan kunnen geven wat hun kinderen mogen doen op een Android-toestel. Family Link staat helaas nog niet in de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Family Link

Een smartphone of tablet is een venster naar een enorm uitgebreide wereld vol mogelijkheden. Zodra kinderen een Android-toestel krijgen, weet je dus niet altijd wat ze zien of doen op hun schermpje. Daar heeft Google nu wat op bedacht, want met Family Link kun je exact aangeven wat kinderen kunnen gebruiken. Hier krijgen ouders veel vrijheid in, omdat ieder gezin en elk kind anders is.

Ouders downloaden deze app op hun eigen toestel en maken daar een nieuw Google Account aan voor het kind. Vervolgens kan er op het nieuwe toestel van het kind ingelogd worden. Dit toestel moet wel minimaal Android 7.0 (Nougat) draaien. Het account is gekoppeld aan de restricties die het kind opgelegd krijgt. Denk hierbij aan het instellen dat er enkel specifieke apps gebruikt kunnen worden. Deze permissies kunnen langzaamaan uitgebreid worden. Zodra het kind een nieuwe app probeert te downloaden, zoals een nieuwe game, krijgt de ouder hier namelijk een melding van waarin wordt gevraagd of deze app goedgekeurd wordt. Ook kunnen ouders in de gaten houden hoelang hun kind naar het scherm kijkt en welke apps er worden gebruikt. Tevens kan er een bedtijd ingesteld worden, waardoor het toestel op dat tijdstip op slot gaat.

Op dit moment is de app nog niet te downloaden in de Play Store, maar ouders kunnen wel een invite aanvragen bij Google via deze website. Helaas kunnen alleen ouders die in de Verenigde Staten wonen op dit moment nog meedoen met deze proefversie van de app. Hopelijk wordt Family Link ook vlot wereldwijd uitgerold, want hier zullen veel ouders blij van worden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu