fk logoHuisartsen, geneeskundestudenten, co-assistenten, specialisten en anderen die in de zorg werkzaam zijn, hebben een nieuwe must-have app die ze op hun Android-toestel kunnen installeren. Het Farmacotherapeutisch Kompas was op de iPhone al een enorm succes, met meer dan 4.000 downloads in de eerste vijf dagen. Nu is er de Android-versie, volgens dezelfde formule: een lijst met alle geneesmiddelen die in Nederland verkrijgbaar zijn.

farma kompasBij elk geneesmiddel vind je bestanddelen, dosering, bijwerkingen, contra-indicaties en dergelijke. De informatie in de FK-app wordt welke drie maanden geactualiseerd. Als patiënt heb je met deze app de bijsluiter niet meer nodig.
Toch is de app in eerste instantie niet bedoeld voor patiënten, maar voor professionals die geneesmiddelen voorschrijven of moeten leveren, inclusief apothekers en apothekersassistenten. Alle geneesmiddelteksten uit het Farmacotherapeutisch Kompas zijn aanwezig en gratis te raadplegen, ook offline. De app is ontwikkeld door Appit in opdracht van het College voor zorgverzekeringen. In de app die je nu kunt downloaden is de informatie bijgewerkt t/m 1 april 2012.

Downloaden: Farmacotherapeutisch Kompas (gratis)