De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit moet je weten over Fast Pair voor makkelijkere bluetooth-verbindingen

Erwin Vogelaar
31 oktober 2017, 20:27
2 min leestijd
Dit moet je weten over Fast Pair voor makkelijkere bluetooth-verbindingen

Google rolt Fast Pair voor bluetooth uit naar meer Android-toestellen. Dit moet je weten over deze handige functie.

Lees verder na de advertentie.

Google Fast Pair voor bluetooth

De Google Pixel 2 heeft een hele handige functie voor het verbinden van bluetooth-koptelefoons: Fast Pair. Deze functie rolt nu ook uit naar meer toestellen die Android 6.0 (Marshmallow) of hoger draaien, en Google Play Services 11.7 of hoger hebben. Maar wat is het en kun je het zelf gebruiken?

Wat is Fast Pair?

Fast Pair betekent in de praktijk dat zodra je een draadloze koptelefoon met ‘pairing modus’ aan naast je smartphone legt, hij direct een notificatie laat zien of je dit apparaat wil verbinden. Met een druk op die notificatie ben je klaar. Je hoeft dus niet meer in de bluetooth-instellingen te friemelen.

Fast Pair is te vergelijken met Apples technologie om AirPods aan te sluiten. Deze zijn namelijk op een soortgelijke manier heel makkelijk en razendsnel te verbinden met een iPhone. Google gaat echter een stap verder door ook andere apparaten toe te staan.

fast pair

Handig, maar werkt mijn koptelefoon ook?

Het slechte nieuws is dat fabrikanten Fast Pair eerst moeten ondersteunen. Op dit moment werken de Pixel Buds ermee, maar ook de Libratone Q Adapt On-Ear en de Plantronics Voyager 8200.

Het aanbod is dus klein, maar daar komt in de toekomst hopelijk verandering in. Naast Plantronics en Libratone staat Google open voor samenwerkingen met andere fabrikanten. Fast Pair hoeft daarnaast niet enkel met draadloze koptelefoons te werken, maar met allerlei accessoires die via bluetooth worden aangesloten.

Wat hebben we er dan aan?

Op dit moment hebben we er dus nog niet veel aan. Toch is het goed om te zien dat Google deze technologie openstelt en niet enkel voor eigen oordopjes bewaart zoals Apple. Hopelijk raken meer fabrikanten enthousiast over Fast Pair en zien we in de toekomst steeds meer apparaten deze functie ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu