De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Feedly krijgt update naar versie 2.0 met meer ondersteunde schermformaten

Wouter Nijsen
5 mei 2011, 12:50
2 min leestijd
Feedly krijgt update naar versie 2.0 met meer ondersteunde schermformaten
feedly-logo

Feedly is een RSS-reader die niet alleen beschikbaar is voor voor iOS en Android, maar ook als Chrome-extension en FireFox add-on. Feedly was al een tijdje beschikbaar in de Android Market maar heeft recent een update naar versie 2.0 ondergaan. Feedly 2.0 is nog het best te vergelijken met Pulse, een RSS-reader die een soort tijdschrift van de verschillende nieuwsberichten maakt. Feedly 2.0 gaat echter verder. Daar waar Pulse een limiet voor het aantal toe te voegen feeds kent, kun je Feedly gewoon synchroniseren met je Google Reader-account en naar hartelust zelf feeds toevoegen.

De grootste verbetering in Feedly 2.0 is dat de reader nu is aangepast voor meer schermformaten en beter tot zijn recht komt bij gebruik op een Android-tablet. Wanneer je in je Google Reader-account categorieën hebt aangemaakt dan zal Feedly deze netjes overnemen zodat het geheel overzichtelijk blijft. Wanneer je een bepaalde categorie selecteert laat Feedly de nieuwsberichten gesorteerd op datum zien met het laatste bericht bovenaan. Blader je naar de volgende pagina dan zullen de items op de vorige pagina automatisch als gelezen gemarkeerd worden. Dit is overigens tegen te gaan door van beneden naar boven over de pagina te ‘swipen’. Selecteer je een bepaald nieuwsitem dan opent deze compleet met afbeeldingen waar je tevens de mogelijkheid hebt het bericht te delen of de website met de originele inhoud te bezoeken. Gelukkig kent Feedly ook de zogenaamde ‘Starred Items’ zoals je die kunt toevoegen in Google Reader, al heten ze hier Saved For Later. In eerste instantie verwarrend maar de synchronisatie met de Starred Items van Google Reader verloopt prima.

Lees verder na de advertentie.

Feely 20_Android
Feely 20_Android_1

Feedly 2.0 kent veel opties waarmee je de app grotendeels naar je hand kunt zetten. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven met welke categorie, of feed, de app moet openen. Ook is er een licht en donker thema te vinden en kun je de tekst-grootte instellen. Er si een koppeling mogelijk met Facebook en Twitter en je kunt artikelen delen via Email. Wanneer je een artikel deelt via Email kun je binnen de app zelfs een verzendlijst aanmaken door het aangeven van den CC en BCC mailadressen.
Feedly 2.0 zorgt voor een mooie opmaak van je RSS-feeds. Het is waarschijnlijk niet de meest efficiënte manier om even snel het nieuws door te nemen, maar voor wie op zoek is naar iets anders dan een standaard reader is Feedly 2.0 zeker aan te raden. Ben je een echte nieuws-junk en ben je in het bezit van een Android-tablet dan zou je ook eens kunnen overwegen om News Republic of YourVersion Tablet te proberen. Bij deze twee apps kun je weliswaar niet zelf een RSS-feed toevoegen maar wel bepaalde zoek-woorden opgeven waarna de deze apps daar relevant nieuws bij zoekt en in een mooie layout op je Android-tablet tonen.

Feedly 2.0, News Republic en YourVersion Tablet zijn gratis te downloaden in de Android Market


]

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu