Fietstijden.nl brengt Nederlandse wielren-app voor Android uit

Redactie
18 juni 2011, 18:38
1 min leestijd
Fietstijden.nl brengt Nederlandse wielren-app voor Android uit
fietstijden-android

Fietstijden.nl is een nieuwe app van de makers van Looptijden.nl. Daarmee kun je je fietsprestaties en routes meten en direct uploaden naar je online profiel op de website. Nu zijn er natuurlijk wel meer apps voor wielrenners, maar die bieden niet de functionaliteit die je in Fietstijden.nl vindt: het vastleggen van je eigen fietsritten.

Het is geschikt voor wielrenners, mountainbikers en recreatieve fietsers, die met de app hun fietstijden kunnen vastleggen. Je ziet direct waar je bent en hoe snel je gaat. Op de kaart zie je gereden route. Dit werkt via GPS, net als bij talloze hardloopapplicaties. Na het fietsen upload je de gereden afstand en tijd naar de website Fietstijden.nl.

Vanuit de app bekijk je je persoonlijke statistieken. Je kunt ook meteen je tijden op Facebook, Twitter of Hyves publiceren. De app is gratis en het online opslaan ook. Fietstijden.nl is een doorontwikkeling van Looptijden.nl, een app waar we eerder over schreven en die al meer dan 30.000 keer is gedownload. In deze app zijn aanpassingen gedaan voor wielrenners en mountainbikers.

Lees verder na de advertentie.

fietstijden-android-route

Nou was er met Strava Cycling al een app waarmee je fietsritten kon vastleggen. Maar Fietstijden.nl heeft als voordeel dat het door Nederlandse wielrenners is gemaakt en dat er een Nederlandse community van enthousiaste fietsfreaks achter zit, waardoor je veel informatie krijgt over fietsroutes in de regio. Je kunt meteen de ervaringen van andere fietsers lezen. Er is ook een iPhone-versie voor als je met je iPhone-bezittende fietsmaatje op pad wilt gaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu